20 Temmuz 2011 10:33

‘Profesyonel asker’ dönemi başladı

SİLAHLARIN susması ve Kürt sorununun barışçıl yöntemlerle çözülmesi çağrılarının yoğunlaştığı bir dönemde hükümetin ‘açılım’ adı altında yürüttüğü proje kapsamında uygulamaya sokacağını duyurduğu ‘sözleşmeli-profesyonel er’ dönemi resmen başladı. &lsquo

‘Profesyonel asker’ dönemi başladı
Paylaş

SİLAHLARIN susması ve Kürt sorununun barışçıl yöntemlerle çözülmesi çağrılarının yoğunlaştığı bir dönemde hükümetin ‘açılım’ adı altında yürüttüğü proje kapsamında uygulamaya sokacağını duyurduğu ‘sözleşmeli-profesyonel er’ dönemi resmen başladı. ‘Daha fazla kan akması’ anlamına geleceği şimdiden belli olan uygulamada görevlendirilecek askerler, çatışmaların en yoğun yaşandığı bölgelerde ve sınırlara gönderilecek. Bu görev karşılığında ise 1634 lira maaş alacaklar.
Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, Kara Kuvvetleri Komutanlığının resmi İnternet sitesinde bu yıl içerisinde 5 bin 103 sözleşmeli er alınacağı belirtildi. 12 Temmuz 2011 tarihinde başlayan başvuruların 12 Ağustos 2011 tarihinde sona ereceği ifade edilerek başvuracak adayların en az ilköğretim okulu mezunu, 26 yaşından gün almamış, askerliğini yapmış olması gerektiği ve terhis tarihinden itibaren 3 yıl içinde müracaat etmesi şartının arandığı belirtildi. Açıklamada sözleşmeli erlerin, hudut birliklerinde görevlendirilecekleri, kışlalarda iskan edilecekleri, hizmet süreleri sonunda ikramiye alabilecekleri ifade edildi. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Taciz mağduruna ‘tacizi niye anlattın’ cezası!

SONRAKİ HABER

Meclis TV’ye kısıtlama emri AKP’den

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa