17 Ocak 2015 18:10

Çiğli İşçi Kurultayı dayanışma için toplandı

Çiğli İşçi Kurultayı, Çiğli Organize Sanayi Bölgesindeki örgütlü ve örgütsüz işyerlerindeki işçilerle bir araya geldi. 25 işçinin katıldığı toplantının gündemi grev sürecine girecek olan Birleşik Metal-İş’e bağlı Schneider Elektrik işçileri ile dayanışmanın nasıl örüleceği idi.

Paylaş

Çiğli İşçi Kurultayı, Çiğli Organize Sanayi Bölgesindeki örgütlü ve örgütsüz işyerlerindeki işçilerle biraraya geldi. 25 işçinin katıldığı toplantının gündemi grev sürecine girecek olan Birleşik Metal-İş’e bağlı Schneider Elektrik işçileri ile dayanışmanın nasıl örüleceği idi. 

Toplantıda Schneider İşyeri komitesinden Raşit Ekin, yasadıkları süreci anlatarak, 3 yıllık sözleşme ve kazanılmış haklardan vazgeçmeyi dayatan, ücret makasını daraltılmayan teklife metal işçileri olarak hayır dediklerini belirtti. İşyeri komitesinin işyerindeki çalışmaları hakkında bilgi verdi. 

İkinci bölümde Çiğli İşçi Kurultayı’nın greve nasıl destek olabileceğine ilişkin tartışmalar yapıldı. Komite üyesi işçiler, grevi Türkiye işçi sınıfının grevi dolayısıyla kendi grevleri olarak gördüklerini belirterek, sendika ayrımı gözetmeksizin mücadeleyi sahipleneceklerini söylediler.

Türk-İş’e bağlı Basın-İş sendikasında örgütlü Amcor Tobacco, Türk-İş’e bağlı TEKSİF, ile Türk Metal üyesi işçilerin de konuştuğu toplantıda, çeşitli kararlar alınarak sonuç bildirgesi hazırlandı. 

KARARLAR ALINDI

Toplantıda, Kurultay olarak bildiri çıkarma, fabrikalarda dağıtma, greve çıkacak işçileri işyerlerine davet ederek mücadelelerini anlatmalarına olanak sağlamak ve tüm organizeye mal etmek ve işyerlerine bağış kutuları koymak gibi kararlar alındı. Ayrıca yine örgütsüz işyerlerinin önünde de bağış kutusu koyma, bildirileri grev önlükleri giyerek ve birlikte dağıtma, semtlerdeki işçi kahvelerinde kurultay ve işyeri komitesi olarak ortak bildiri dağıtımı yapma, son olarak da muhtarlıkları ve esnafı ziyaret etme kararları alındı. 

EĞİTİMCİLER DE DESTEK VERECEK

Schneider işçileri, Çiğli Belediyesi Meclis Salonu’nda yapılan Eğitim-Sen 2 No’lu Şube 20. yıl kutlamasına da katılarak destek istedi. Etkinlikte söz alan Schneider elektrik İşyeri Komitesi Üyesi Sedat Sadak, metal işçilerinin bu mücadeleyi tüm emek dostları ile beraber başarıya ulaştırmaları gerektiğini ve bunun ancak sınıf dayanışmasıyla mümkün olduğunu ifade etti. Eğitim emekçileri de konuşmayı yaşasın sınıf dayanışması sloganı ile karşıladı. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Birileri sayın Başbakan'ı yanıltmış mı acaba?’

SONRAKİ HABER

‘Anne, ben nereden geldim’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...