20 Temmuz 2011 10:23

Hekime yönelik şiddete hapis cezası

DR. BEHÇET Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde asistan olarak görev yapan bir hekime yönelik gerçekleştirilen saldırıdan sorumlu olan hasta yakını, hapis cezasıyla cezalandırıldı.28 Eylül 2010 tarihinde görevi başında bir hekimin saldırıya uğradığı olayla ilgili olarak yapılan yargılamada İzmi

Hekime yönelik şiddete hapis cezası
Paylaş

DR. BEHÇET Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde asistan olarak görev yapan bir hekime yönelik gerçekleştirilen saldırıdan sorumlu olan hasta yakını, hapis cezasıyla cezalandırıldı.

28 Eylül 2010 tarihinde görevi başında bir hekimin saldırıya uğradığı olayla ilgili olarak yapılan yargılamada İzmir 3. Asliye Ceza Mahkemesinin 19.07.2011 tarihindeki duruşmasında, sanığın hekime saldırısı mahkeme tarafından, “Kamu görevlisini kasten yaralama” olarak kabul edildi. Sonuçta sanığa toplam 1 yıl 18 ay hapis cezası verildi;  sanığın duruşmadaki iyi hali nedeniyle cezasında indirim yapılarak sanık hakkında 1 yıl 13 ay hapis cezasına hükmedildi. İzmir Tabip Odası yönetimi konu ile ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada, “Sağlıkta Dönüşüm” süreciyle birlikte tırmanış gösteren hekimlere yönelik her türden saldırının önüne geçilmesi ve saldırganları caydırması doğrultusunda söz konusu kararı önemsediklerini belirtti. Açıklamada, “Saldırıya uğrayan meslektaşlarımızın bu gibi durumlar karşısında sessiz kalmamaları gerektiğini vurgulamak istiyoruz” denildi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Atama sözü verilen öğretmenler mağdur

SONRAKİ HABER

Aile boyu işkence!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...