17 Ocak 2015 15:22

ESHOT şoförleri şiddete karşı eylem yaptı

ESHOT şoförleri günlerdir kendilerine yönelik yapılan şiddeti kınamak için eylem yaptı. Örgütlü bulundukları Genel İş Sendikası 1 Nolu Şubenin yaptı çağrıyla Konak Pier önünde bir araya gelen ESHOT şoförleri Büyükşehir Belediye binası önüne kadar yürüyüş gerçekleştirdi

Paylaş

ESHOT şoförleri günlerdir kendilerine yönelik yapılan şiddeti kınamak için eylem yaptı. Örgütlü bulundukları Genel İş Sendikası 1 Nolu Şubenin yaptı çağrıyla Konak Pier önünde bir araya gelen ESHOT şoförleri Büyükşehir Belediye binası önüne kadar yürüyüş gerçekleştirdi.

“Şoförüme Dokunma” pankartı arkasında yürüyen şoförler,  “İzmir uyuma şoförüne sahip çık” , “Şoföre kalkan eller kırılsın” sloganları attı. Yaşana her türlü şiddete karşı olduklarını dile getiren şoförler, “Susma haykır şiddete hayır” sloganı attı. 

Eyleme DİSK Genel Başkanı Kani Beko, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve CHP’li Milletvekilleri de destek verdi. 

Basın açıklamasını yapan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, 1957 yılından bu güne kadar yıllarca ESHOT şoförlerinin İzmir halkına hizmet verdiğini ve vermeye devam edeceğini söyledi. ESHOT şoförleri olarak kentte yaşayanları gidecekleri yere kazasız, belasız gideceği yere ulaştırmak için gece gündüz çalıştıklarını dile getiren Sarı, “Bunun karşılığı bize yapılan bu şiddet eylemleri olmamalıdır” dedi.  Günlerdir şoförlere yönelik şiddetin yaşandığını anlatan Sarı, “Ne yazık ki sadece 2014 yılında resmi kayıtlara geçen 81 şoför arkadaşımız darp edilmiştir” dedi.  Bu olayların organizatörler tarafından planlı bir şekilde yapıldığını ifade eden Sarı, “ESHOT şoförleri takip ederek ve pusu kurarak saldırgan tavırları bizi şüpheye düşürmüş ve planlı bir eylem olduğu kanısına varmamıza sebep olmuştur” dedi. Sarı, bu saldırıları yapanlara karşı İzmir halkı için her zaman olduğu gibi bundun sonra da çalışmaya devam edeceklerini söyledi. 

Kani Beko ise, “Ben ESHOT’ta 20 yıl lastikçilik yaptım. Son dönemlerde arkadaşlarımıza karşı yapılan bu saldırıları yapanları buradan uyarıyorum, eğer bu saldırılar böyle devam ederse kim hangi dilden anlarsa o dilden anlatmasını biliriz” diyerek sendika olarak şoförlerin yanında olduklarını dile getirdi. (İzmir/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Aile hekimleri yine cumartesi nöbetine gitmedi

SONRAKİ HABER

PEN Genel Kurulu: İfade özgürlüğü için mücadele çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...