17 Ocak 2015 13:35

‘Emek’le sermaye uzlaşmayacak’

Emek Sineması’nın yerine yapılan inşaat hakkında yürütmeyi durdurma kararı çıkmasına rağmen inşaatın devam etmesini protesto eden yüzlerce kişi, inşaatı devam ettirenlerin yargılanmasını istedi.

Paylaş

Emek Sineması’nın yerine yapılan inşaat hakkında yürütmeyi durdurma kararı çıkmasına rağmen inşaatın devam etmesini protesto eden yüzlerce kişi, inşaatı devam ettirenlerin yargılanmasını istedi.
İstanbul 9. Bölge İdare Mahkemesinin, Emek Sineması’nın yerine yapılan inşaatın durdurulmasına karar vermesine rağmen inşaat çalışmaları durmadı. Bu durum, Mimarlar Odası İstanbul Şuubesi ve Emek Bizim İstanbul Bizim Platformu’nun çağrısı üzerine bir araya gelen vatandaşlar tarafından protesto edildi.

Akşam saatlerinde yüzlerce vatandaş Emek Sineması önünde bir araya geldi.

Eylemde konuşyan Mimarlar Odası üyesi Mücella Yapıcı, “Kamu vicdanı yok sayılarak gerçekleştirilen bu yıkım kararına, İstanbul halkının toplumsal karşı çıkışına çare olduk. Bütün bu alanlar rant projelerine kurban edildi. Emek davası sürecinde yeni bir sayfa açılmıştır. Bu karara göre Emek Sineması’ndaki hukuksuz, ahlaksız rantçı inşaatın bir an önce hemen durdurulması gerekmektedir.“ dedi. 

Grup adına basın açıklamasını okuyan Elif Refiğ, “5 yıldır omuz omuza sürdürdüğümüz Emek Sineması mücadelemizde defalarca bunun bir yıkım projesi olduğunu haykırdık. Egemenler ise yıktırmıyoruz, taşıyoruz diyerek göz göre göre yalan söylediler. Fakat son söz söylenmedi. Bugün yeni bir döneme girdik. 8 Ocak’ta Bölge İdare Mahkemesi, Emek Sineması’nı yıkan proje hakkında kamu yararı olmadığı, hukuka uygunluk bulunmadığı, tarihi ve kültürel yapılara telafisi güç ve imkansız zararlara yol açacağı gerekçesiyle yürütmeyi durdurma kararını açıkladı. Karar, inşaat şirketine tebliğ edildiği andan itibaren yapı alanındaki her türlü müdahale suç teşkil etmektedir.” diye konuştu. 

Avukat Can Atalay ise “Emek sineması mücadelesi kent mekanında süren sınıf mücadelesidir” dedi. 

İnşaata tepki için toplananlar, duvarlara, ‘Ahmet Misbah Demircan yargılansın’, ‘Bu kaçak inşaata seyirci olmayacağız’, şeklinde yazı yapıştırdı. 

Eyleme, HDP Milletvekili Sebahat Tuncal, CHP Milletvekili Melda Onur, sanatçılar ve çeşitli kitle örgütü üyeleri katıldı. (İSTANBUL)

 

 

 

 

 

 

 

Abbasağa ParkMeclisi @ParkMeclisi: İnci Pastanesi'nden Emek eylemcilerine profiterol ikramı. 

Emek Bizim @EmekBizim: Polis engeline karșın İnci Pastanesi'ne yüründü ve eylem tamamlandı. Mücadele devam edecek. O inșaat duracak. 

Abbasağa ParkMeclisi @ParkMeclisi: Polis barikatına takılan kitle,  #İnciPastanesi önünde eyleme devam ediyor. 

Abbasağa ParkMeclisi @ParkMeclisi  Polis, açıklamadan sonra Taksim'e yönelen kitlenin önünü kesti. 

 

Emek Bizim @EmekBizim 18: 02: Taleplerimiz kaçak inșaatın üzerindedir. #EmekBizimİstanbulBizim 

Emek Bizim @EmekBizim 18: 00: Karadeniz'de derelerini savunanlar İstanbul'da Emek'i savunuyor

Emek Bizim @EmekBizim 17: 55: "Yapı kompleksi kamulaştırılacak ve Emek Sineması eski haliyle yeniden inşa edilecek."

Emek Bizim @EmekBizim 17: 45: Emek Bizim adına Elif Refiğ: " Biz bitti demeden bu film bitmez! İnşaat duracak, proje iptal edilecek." #EmekBizim 

Emek Bizim @EmekBizim 17: 30: Karara ya uyacaklar ya uyacaklar. Bu inșaat duracak Emek bizim olacak!  

Emek Bizim @EmekBizim 17: 26: Av. Can Atalay: "Mahkemenin kararından dönmesi için hemen baskı yapmaya bașladılar. Bu kadar hukuksuzluğa taș bile dayanamaz

Emek Bizim @EmekBizim 17: 16:  Mücella Yapıcı: "Pr șirketi kamuoyunu yanıltıyor. Proje hukuksuz, inșaat durdurulmalı

Emek Bizim @EmekBizim 17: 04: Kitle büyüyor. Konușmalar birazdan bașlayacak.

 
Emek Bizim @EmekBizim 16: 50: Bu daha bașlangıç mücadeleye devam! Emek'in önüne doğru yola çıkıldı. 

ÖNCEKİ HABER

Gazeteciler Basın İş Kanunu'nu tartıştı

SONRAKİ HABER

Ali İsmail Korkmaz duruşmasına çağrı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa