20 Temmuz 2011 10:13

PETKİM işçileri fabrikaya kapandı

PETKİM patronunun anlaşmaya yanaşmaması nedeniyle toplusözleşmeler tıkanınca Petrol-İş üyesi işçiler fabrikaya kapandı. Sendikanın aldığı kararla 16.00 vardiyasıyla başlayan eylem diğer vardiyaları da kapsayacak ve hiçbir vardiya fabrikayı terk etmeyecek.PETKİM Genel Müdürü M Hayati Öztürk ise yaptığı yazılı a&ccedi

PETKİM işçileri fabrikaya kapandı
Paylaş

PETKİM Genel Müdürü M Hayati Öztürk ise yaptığı yazılı açıklama ile işçilere ve sendikaya gözdağı verdi. “Rekabet koşullarını dikkate almadan alınan kararlar işçinin aleyhine olacaktır. Bunun örneklerini çok sayıda şirket mezarlığa gömülerek göstermiş, çalışanları ise işsiz kalmıştır” denilen açıklamada, hukuk dışına çıkacak hiçbir davranışın hoş görülmeyeceği ileri sürüldü.

NE KADAR KALACAĞIMIZ İŞVERENE BAĞLI

Petrol-İş Aliağa Şube Başkanı İsmail Doğan ise sözleşmede ücretler arası dengesizliğin giderilmesine dönük taleplerinin işveren tarafından karşılık bulmadığını belirtti. Doğan, “Düşük ücretle çalıştırmaya devam etmek istiyorlar. Kendi kurdukları bozuk sistemin devam etmesini istiyorlar. 2100 işçi ile işyerine kapanmayı düşünüyoruz. İşyerinde ne kadar kalacağımız da tamamen onlara bağlı. Burası bizim işyerimiz sonuçta” diye konuştu.

Öte yandan İzmir Sendikalar Birliği içinde olan sendikalar da kitlesel olarak PETKİM işçilerini ziyaret edip fiili destek sunacak. Tek Gıda-İş Genel Başkan Danışmanı Gürsel Köse; Türk-İş şube başkanları, temsilciler ve Çiğli’deki işçilere destek eylemine çağrı yapacaklarını söyledi. (İzmir/EVRENSEL)


YÜKSEK HAKEM KURULUNA

Petrol-İş Sendikası yöneticileri 90’lı yıllarda 4 bin, 2000’li yıllarda ise 3 bin kişiyle üretim yapan PETKİM’de şu an 2 bin 500 işçinin çalıştığını ve buna rağmen üretim rekorları kırıldığını belirterek, satışları düşmeyen şirketin şimdi zarar ettiğinin söylenmesinin büyük bir yalan olduğunu ifade ediyor. Fabrikada grev yasağı olduğu için, sözleşme şu an Yüksek Hakem Kurulunda. Sendika sözleşmenin tıkanma nedeninin ücret zammının yetersizliği ve işyerinde 1997 yılından 2006 yılına kadar uygulanan ücret sisteminin 2007 yılında patron tarafından bozulması olduğunu bildirdi.

ÖNCEKİ HABER

Mas-Daf işçileri yılmıyor

SONRAKİ HABER

Bu kez özgürlük için

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...