16 Ocak 2015 20:46

Hakim Övüç beraat etti

İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen bugünkü duruşmada 17 Aralık savcılarına hakaretten yargılanan hakim Sevgi Övüç hakkında beraat kararı çıktı.

Paylaş

Zeki KADIOĞLU
İstanbul

İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen bugünkü duruşmada  17 Aralık savcılarına hakaretten yargılanan hakim Sevgi Övüç hakkında beraat kararı çıktı.

İstanbul Anadolu Adliyesinde hakim olarak görev yapan hakim Sevgi Övüç, hukukçu üyelerin yer aldığı adalet.org adlı sitede  İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı bünyesinde “Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunun” kurulmasına ilişkin “17 Aralık hırsızlık ve yolsuzluklarının üzerini örtmek için 14 tane savcı biraz az değil mi?” açıklamasında bulunmuş bu açıklama üzerine Terör ve Örgütlü Suçlar bürosunda görevli 4 savcının şikayetiyle ‘kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret’ suçlamasıyla dava açılmıştı.
Hakim Övüç yazıyı yazarken endişelerini belirttiğini daha sonrasında soruşturma kararı sonucu  endişesinin haklı çıktığını ve soruşturma ile ilgili  takipsizlik kararı verildiğini, kararın kamu vicdanını rahatlatmadığı ve yerinde olmadığı husunda ülke genelinde bir yaygın kanı olduğunu, müştekiler  haklarında hakaret edildiği konusunda ısrarcı ise   tüm dünyanın da kabul ettiği 17-25 Aralık  hırsızlık-yolsuzluk iddialarını içeren dosyaların usulüne uygun soruşturulup karar alınıp alınmadığı hususunun belirlenmesi için söz konusu dosyaların gerekirse mahkemeye gönderilmesini ,   kimseye  hakaret kastıyla hakaret etmediğini amacının sistemi eleştirmek olduğunu ve  beraatini istediğini söyledi.
Savcı mütalaasında sanığın söylediği belirtilen sözlerin ağır eleştiri kapsamında kaldığı kanaatine varıldığını,hakaret suçunun yasal unsurları itibariyle oluşmadığından sanık hakkında CMK’nın 223/2-a maddesi uyarınca beraat kararı verilmesini istedi. Mahkeme oy birliğiyle beraat kararı verdi.

ÖNCEKİ HABER

Hakkari’de şüpheli asker ölümü

SONRAKİ HABER

Samsun'da feci kaza: 6 ölü 4 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...