16 Ocak 2015 10:35

Görme engelliler için seramik sergisi: Algıda buluşma

Türkiye’de ilk kez geçtiğimiz haziran ayında İzmir'de görme engelliler için açılan seramik sergisi, Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası’nda bu kez İstanbul’da 21 Ocak’a kadar Beşiktaş Belediyesi Ortaköy Kültür Merkezi’nde görüşebilecek olan “Algıda Buluşma” sergisinden elde edilecek gelir, Türkiye Görme Özürlüler Kitaplığı Derneği’ne bağışlanacak.

Paylaş

Türkiye’de ilk kez geçtiğimiz haziran ayında İzmir'de görme engelliler için açılan seramik sergisi, Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası’nda bu kez  İstanbul’da 21 Ocak’a kadar Beşiktaş Belediyesi Ortaköy Kültür Merkezi’nde görüşebilecek olan “Algıda Buluşma” sergisinden elde edilecek gelir, Türkiye Görme Özürlüler Kitaplığı Derneği’ne bağışlanacak.

 
SERGİDEKİ SERAMİKLERE DOKUNMAK SERBEST

Seramik sanatçısı Nuray Erden ve Görsev Bilkay’ın İdol Seramik Atölyesi görme engelliler için İzmir’den  İstanbul’a geliyor. Türkiye’de ilk kez geçtiğimiz yıl haziran ayında İzmir'de açılan bu özel seramik sergisi, Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası'nda bu kez  İstanbul’a bir ilke imza atmak için geliyor. Tüm İdol sanatçılarının eserlerinden oluşan sergi, "Türkiye Görme Özürlüler Kitaplığı Derneği" ( TÜRGÖK ) yararına, Gayrettepe Rotary Kulübü ve  Rotary 2420 Bölge 4. Grup Kulüpler tarafından düzenlendi.
Serginin en büyük özelliği, sergilenen eserlerin dokunulmasının  serbest bırakılmış olmasıdır. Sergiyi gezecek görme engelliler, sergilenen eserleri elleriyle tanırken, her eserle ilgili bilgiyi ses kaydından dinleyebilecek ve kabartma Braille Alfabesi ile yazılan tanıtım levhalarından öğrenecekler. Ayrıca, seramik sanatçılarıyla tanışma ve görüşme olanağı da bulacaklar.

TÜRKİYE GÖRME ENGELLİLER KİTAPLIĞI DERNEĞİ

Türkiye’nin ilk ve tek görme engeliler kitaplığı, görme özürlülerin yazılı kaynaklardan yararlanmalarını sağlamak, onların eğitimine ve kültürel gelişimine katkıda bulunmak için 2004 yılında İzmir’de kuruldu. Bugüne kadar Türkiye’nin her yerine ve İngiltere, Hollanda, Kıbrıs, Amerika ve Almanya’daki görme engellilerimize, kabartma (Braille) harfleriyle yazılan kitaplar, dergiler ve ses kayıtlarını ücretsiz ve  iadesiz göndererek hizmet vermektedir. Şimdiye kadar 6.000’e yakın görme özürlüye hizmet vermiştir. Üyelerine sesli ve kabartma (Braille) baskılı ders kitabı, ÖSS, KPSS, SBS, açık öğretim (lise, ilköğretim) soru bankaları ve sınav testleri hazırlamaktadır. Aylık yayın organları olan, ilköğretim öğrencileri için Braille kabartma harfleriyle basılan “Yavru Balarısı” ve  “Balarısı” dergileri, lise öğrencileri ve yetişkinler için de sesli MP3 formatında “Arkadaş” dergisi ücretsiz olarak kargo ile adreslerine gönderilmektedir. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Refüjde çalışan belediye işçisi kamyon altında can verdi

SONRAKİ HABER

BEDAŞ’tan vatandaşa yönetmelik çelmesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...