16 Ocak 2015 05:52

Kobanêliler zorla AFAD kampına gönderilmek isteniyor!

Suruç Belediyesi'nin kurduğu 6 çadır kentte kalan Kobanêliler, asker zoru ile devletin kurduğu AFAD kampına götürülmeye çalışılıyor.

Paylaş

Suruç Belediyesi'nin kurduğu 6 çadır kentte kalan Kobanêliler, asker zoru ile devletin kurduğu AFAD kampına götürülmeye çalışılıyor. 

IŞİD zulmünden kaçarak Urfa'nın Suruç ilçesine gelen ve DBP'li belediyeler tarafından kurulan çadır kentlerde kalan Kobanêliler, AFAD'ın Urfa yolu üzerinde kurduğu 30 bin kişilik çadır kampa götürülmeye çalışılıyor. DBP'li ilçe belediyesinin kurduğu 6 çadır kentte 4 aydır yaşayan Kobanêli yurttaşlar çadır kentlerden çıkarılmaya çalışılırken, AFAD'ın mevcut tek çadır kentinde kalan 6 bin 200 Kobanêli ise belediyeye müracaat ederek, belediyeye ait çadır kamplarda kendilerine yer verilmesini istedi. Devlet yetkilileri, bu doğrultuda baskı uygulamaktan da geri durmuyor. Belediyenin açtığı son kamp olan Şehit Gelhat çadır kampına yasağın getirildiği bölgede, askerler her gün bölgeye giderek, yurttaşların AFAD'ın henüz tamamlanmamış çadır kentine yerleşmesi yönünde baskı yapıyor. 

Söz konusu duruma dair bilgi veren Suruç Belediyesi Eş Başkanvekili Serdar Tekinalp, devletin Kobanêlilere ikinci bir mağduriyet yaşatmak istediğini dile getirerek, kurdukları 6 çadır kenti de Kobanêlilerin ihtiyaçları çerçevesinde kurduklarını dile getirdi.

'AFAD'A ZORLA GÖTÜRMEYE ÇALIŞIYORLAR'

Kurdukları tüm çadır kentleri belediye meclisinin onayı ile kurduklarını söyleyen Tekinalp, "Şehit Gelhat kampı, Maraş, Adıyaman, Antalya, Osmaniye ve diğer illerden kovulan Kobanêliler için yapıldı. Asker her gün gidip Kobanêlileri taciz ediyor" dedi. IŞİD zulmüne maruz kalan Kobanêlilere yeni bir zulüm uygulandığını dile getiren Tekinalp, "Kobanêlileri zorla AFAD kampına götürmek istiyorlar. Kobanêliler gitmek istemediği gibi AFAD'tan 700'e yakın ailede yanımıza gelmek için müracaat etti. Şehit Gelhat'ın her gün elektriğini kesiyorlar. Bu ahlaki değildir. Bunlar zulümden kaçmış ama burada yeni bir zulümle karşılaşıyorlar" diye konuştu.

'KUCAK AÇMADILAR ENGEL OLDULAR'

Kobanêliler için dünyanın her tarafından gelen yardımlara dikkat çeken Tekinalp, "Tüm dünya Kobanêliler için ayağa kalktı. Her taraftan yardım geliyor. Bu yardımların ulaşmasında bile çeşitli zorluklar çıkartıyorlar. Yardım getirenler devletin tehditlerine maruz kalıyor. Devlet yetkilileri sürekli 'Kobanêlilere kucak açtık' diyor. Bugüne kadar tek yardımlarını görmedik. Bırakalım yardım etmeyi bizim yaptığımız yardımları da engellemeye çalışıyorlar" ifadesinde bulundu. Kobanêlilere yardım ulaştırmaktan vazgeçmeyeceklerini ve ellerinden geleni yapmaya devam edeceklerini belirten Tekinalp, "AFAD'ta kalanlarda kardeşimiz olmaya devam edecektir" dedi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Dolar 2.30 liranın üzerinde

SONRAKİ HABER

ASELSAN mühendislerinin ölümü Meclis gündeminde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...