16 Ocak 2015 01:00

Örnek sınıf dayanışması

Direnişleri 80 günü geride bırakan Ülker işçileri, 31 Ocak Cumartesi gecesi gerçekleştirecekleri dayanışma gecesi için çalışmalarını sürdürüyor. Bakırköy Atatürk Yaşam Köyü’nde gerçekleşecek etkinliğe, Bakırköy Belediyesinde örgütlü Belediye-İş İstanbul 2 No’lu Şube Temsilciler Kurulundan dayanışma kararı çıktı.

Paylaş

Özgür ÖZDEMİR
İstanbul

Direnişleri 80 günü geride bırakan Ülker işçileri, 31 Ocak Cumartesi gecesi gerçekleştirecekleri dayanışma gecesi için çalışmalarını sürdürüyor. Bakırköy Atatürk Yaşam Köyü’nde gerçekleşecek etkinliğe, Bakırköy Belediyesinde örgütlü Belediye-İş İstanbul 2 No’lu Şube Temsilciler Kurulundan dayanışma kararı çıktı. Temsilciler Kurulu toplantısının ardından Ülker direniş çadırına gelen sendika temsilcileri ve yaşam köyünde çalışan işçiler, mücadelelerini birleştirme üzerine konuştu.  

Atatürk Yaşam Köyü’nde çalışan taşeron işçilerin bir süre önce sendikalarına üye olduğunu ve toplusözleşme görüşmelerinin başladığını hatırlatan Belediye-İş Şube Başkan Yardımcısı Ercan Gürünlü, aynı zamanda ev sahibi de oldukları dayanışma etkinliğine katılma, ekonomik ve demokratik anlamda destek verme kararı aldıklarını söyledi. “Bu sorun sadece Ülker işçilerinin değil Türkiye’deki bütün işçilerin sorunudur. İşçilerin tabanda birliğinin sağlanması için biz de üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz ve etkinliğe kitlesel olarak katılacağız” diyen Gürünlü, Ülker işçilerinin önümüzdeki günlerde açacağı stant ve etkinliklere katkı sunacaklarını bildirdi.

17 milyon örgütsüz işçi olduğunu ve asıl olarak örgütsüz işçilerin örgütlenmesi olduğunu söyleyen Gürünlü, şöyle devam etti: “Ancak işçiler eğer bir sendikada söz sahibi değillerse, karar ve yetki aşamasında yer almıyorlarsa, sendikaları patronlar ile iş birliği içindelerse ve işçilerin geleceği iki dudak arasında ise işçilerin kendi özgür iradeleri ile bir sendika seçme ya da yeni bir örgütlülük tercih etme gibi bir eğilimi tüm sendikal anlayışlar desteklemelidir.” “Sendikalar değil sendikacılar kötü olur. Yöneticileri değiştirecek, dönüştürecek olan da tabandan gelecek olan işçilerdir” diyen Gürünlü, tabanda ortak mücadelenin zemininin sağlanması halinde Türkiye’deki sendikal mücadelenin daha hızlı büyüme eğilimi içerisine gireceğini ve hak alma mücadelelerinin daha çabuk sonuç vereceğini kaydetti.

KONFEDERASYONLARIN AYRILIKLARI BİZİ İLGİLENDİRMİYOR

Belediye-İş 2 No’lu Şube Taşeron İşçi Temsilcisi Rahime Duman da “Ülker işçilerinin dayanışma gecesinin yapılacağı Atatürk Yaşam Köyü bizim yaşam alanımız, çalışma alanımız, ekmek kapımızdır ve orada bizlerin de benzer sıkıntıları yaşadığı bu mücadeleyi birleştireceğiz” dedi.

Belediye-İş Yaşam Köy İşçi Temsilcisi Cengiz Ertaş aldıkları kararları şöyle sıraladı: “Biz Atatürk Yaşam Köyü’nde 31 Ocak’taki dayanışma gecesinde küçük bir stant açıp evlerimizde hazırladığımız yiyecekleri cüzi bir fiyatla satarak Ülker işçilerine destek olmak istiyoruz. Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda Ülker işçilerinin açacağı dayanışma standına bizler de dönüşümlü olarak gönüllü bir şekilde katkı sunacağız. Ülker işçilerinin açacağı stantta onlar ile birlikte işçilerin çalışma koşullarını ve yaşadıkları sorunları, burada yaşanan zulmü ve haksızlığı Bakırköy halkına anlatacağız. Duyarlı Bakırköy halkının da dayanışma gecesine katkı sunacaklarını düşünüyorum” diye konuştu. “Konfederasyon yönetimleri arasındaki ayrılıklar bizleri çok ilgilendirmiyor. Eğer sendikaları var etmek istiyorsak en alttaki işçilerin düşüncelerini öne çıkarmalıyız. Biz iki farklı sendika konfederasyonunun işçileri olabiliriz; belki görüşleri de birbirine zıt olabilir ama burada işçilerin ve emeğin sorunu aynıysa ve işçiler de bunu biliyorsa, üst tarafın buna çokta direnebileceğini düşünmüyorum. Biz işçiler yeter ki isteyelim, tabanda birliği sağlayalım, sınıf mücadelesinin bilincine varalım her sorunun üstesinden gelebiliriz” diyen Ertaş, mahallesinde ve çevresinde hangi görüşten olursa olsun herkese yaşanan haksızlığı anlattığını dile getirdi.

ÖNCEKİ HABER

Sınava girmek bile ateş pahası 218 TL

SONRAKİ HABER

Artık kazanın dibini yalamak istemiyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...