15 Ocak 2015 18:36

Kobanêli kardeşleri için battaniye ördüler

Eskişehir soğuk mu soğuk... Ellerinde örgü şişi ve yün olan kadınlar ise rengarek motifler örüyor. Kadınların aklında Kobanêli kız kardeşleri ve çocuklar var.

Paylaş

Eylem LODOS
Eskişehir

Eskişehir soğuk mu soğuk... Ellerinde örgü şişi ve yün olan kadınlar ise rengarek motifler örüyor. Kadınların aklında Kobanêli kız kardeşleri ve çocuklar var.

Eskişehirli kadınlar 3 hafta boyunca her pazartesi Tepebaşı Belediyesine ait Özdilek Kültür Merkezinde bir araya geldi. Kobanêli kız kardeşleri için battaniye yapan kadınlardan biri de Hamiyet Özçelik. Özçelik, “Bu yaptığımız motifler ile battaniye yaptık. Ortaya güzel bir battaniye çıkacak” diyor.
Gülben Aldırmaz da önce kendi komşuları ile bir araya gelerek onlara Kobanê’de yaşananları anlatmış. Aldırmaz, “Tek bir parça bile olsa onların yanında olduğumuzu görsünler. Onlar orada biz buradayız, ama bir arada olduğumuzu göstermek istedik” diyor.

Battaniye için topladıkları parçaların bir simge olduğunu belirten Şule Yapar, bu parçaların Kobanêli kadınlarla Eskişehirli kadınlar arasında bir köprü vazifesi göreceğine dikkat çekti. Şavaşın kötülüğüne vurgu yapan Yapar, “Savaşı başkaları çıkartıyor, suçu olmayan kadınlar etkileniyor” diyor.
İstanbul’da kadın derneklerinin başlattığı kampanyayı Eskişehir’de de yürüttüklerinin belirten Emel Bilgin de Kobanêli kadınların kış günlerinde birazcık ısınmalarını sağlamak için el uzattıklarını söylüyor.

ÖNCEKİ HABER

‘Hırsız Tayyip Erdoğan’a ceza geldi!

SONRAKİ HABER

İşsizlikte artış sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...