15 Ocak 2015 01:00

Sağlık merkezi hizmet vermiyor

Maraş’ın Pazarcık ilçesine bağlı Yumaklıcerit Mahallesine 19 yıl önce sağlık ocağı olarak hizmete açılan Aile Sağlık Merkezi, doktor ve hemşire yetersizliği nedeniyle 2 yıldır hizmet vermiyor.

Paylaş

Maraş’ın Pazarcık ilçesine bağlı Yumaklıcerit Mahallesine 19 yıl önce sağlık ocağı olarak hizmete açılan Aile Sağlık Merkezi, doktor ve hemşire yetersizliği nedeniyle 2 yıldır hizmet vermiyor.

İlçe merkezine 30 kilometre uzaklıktaki 4 bin nüfuslu yerleşim yerinde, 1996 yılında hizmete açılan 3 katlı sağlık ocağı binasında 2 kat lojman, bir kat ise hizmet alanı olarak kullanılıyor. Söz konusu merkez, sağlık personeli bulunmadığı için bölge halkına hizmet veremiyor. Hasta ve yeni doğan bebeklerin aşıları için ilçeye gitmek zorunda kaldıklarını ifade eden Yumaklıcerit halkı ise bu sorunun çözülmesini istiyor.

‘BİR İĞNE 100 LİRAYA MAL OLUYOR!’

Doktorun yazdığı iğneleri mahallelerinde doktor veya hemşire olmadığı için vurduramadığını bu yüzden aldığı ilaçları çöpe atmak zorunda kaldığını belirten Zekeriya Kurtgöz, şunları söylüyor: “Biz çoluk çocuk Pazarcık’a doktora gidiyoruz. Doktor bana 5 tane iğne yazdı. Benim bu 5 iğneği vurdurmam için araba tutmam gerekiyor. Yani bir iğne 100 liraya mal oluyor. Böyle olunca iğneyi vurduramıyorum, bu iğneyi alıp çöpe atıyorum.”

Yatalak bir hastasının olduğunu dile getiren Kurtgöz, “Bir serum takılacak takan yok. 600 hane bir köyün bir doktoru olmaz mı? Bütün sıkıntılarımız problemimiz budur” dedi.

Yumaklıcerit Mahallesi’nde yaşayan Mehmet Topalca da sürekli Pazarcık’a gitmek zorunda kaldıklarını söyledi. Topalca, “Yetkililerden gereken neyse talep ediyoruz. Kış döneminde soğukların artmasıyla grip salgının çoğalması vatandaşı sıkıntıya sokuyor. Mahallemize doktor ve sağlık ekibi gönderilmesini istiyoruz” dedi.

Öte yandan Topalca ciddi bir iddiaya dikkat çekti. Topalca, sağlık eğitimi almamış kişilerin iğne yapmak zorunda kaldığını ifade etti. (Maraş/CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

THY'den Cumhuriyet'e ambargo

SONRAKİ HABER

İşçinin parasıyla düğün cenaze

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...