14 Ocak 2015 14:27

Devlet de şirket de unuttu

Bir mesajla işten atıldılar tazminatlarından haber yok. Duruma tepki gösteren Eynez ocağı işçileri sendikalarından hesap sordu.

Paylaş

Soma katliamının yaşandığı Eynez ocağında işten atılarak ikinci kez mağdur edilen işçilerin işten atılmalarının üzerinden 1,5 ay geçmiş olmasına rağmen tazminat alacakları ile ilgili ne Soma Kömürleri AŞ. ne de devlet tarafından herhangi bir açıklama yapılmış değil.

Tazminat alacaklarına ilişkin somut bir adım atılmasını bekleyen işçiler, önceki gün Maden-İş Ege Bölge Şubesi’ne giderek sendika yöneticilerine tazminatlarının ne olacağını sordu. Mahkeme kararıyla göreve iade edilen Maden-İş Ege Bölge Şube yöneticilerinden Şube Başkanı Yasin Karatay, Ankara’da görüşmeler yaptıklarını, TKİ’nin tazminat konusunda sorumluluk almadığını belirtti. Karatay, daha önce “Devlet bizim adımıza ödesin, bizden mahsup etsin” şeklinde açıklamaları çıkan şirketin tazminatları 20 taksitte ödemek istediğini ifade etti. İşçilerin tazminatların ödenmesi için eylem başlatma önerisine ise Karatay, “Ocak sonuna kadar süre verelim, sonra eylemse eylem gerekirse Ankara’ya yürüyüş” şeklinde konuştu.    

MESAJLA ÖĞRENMİŞLERDİ

Görüştüğümüz işçiler, durumlarının tazminatları hâlâ ödenmeyen Uyar Madencilik işçileri gibi olmasından korktuklarını ifade ederek, “Devlet istese bir çırpıda ödeyebilir” dedi. 500 ile 1000 arasında bir sayıdaki arkadaşlarının halen üretimde olan Demireksport ve İmbat madenciliğe girdiğini geri kalanların ise işsizlik maaşı ile yaşamlarını sürdürdüğünü anlattılar.
Eynez’de 2831 işçiye işlerine son verildiği bilgisi atılan mesajla  bildirilmişti.
(İzmir/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Katil zanlısı polis hakkında yakalama kararı çıkarıldı

SONRAKİ HABER

Belediye emekçilerinden barınak sürgününe tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...