14 Ocak 2015 12:50

Davutoğlu 'Kamuda Şeffaflık Paketi'ni açıkladı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Kamuda Şeffaflık Paketi"ni açıkladı. Davutoğlu, mal bildiriminin yüksek mahkeme başkanı ve üyeleri, siyasi partilerin grup başkanvekilleri, yöneticileri ile radyo-TV yetkilileri için zorunlu olacağını söyledi.

Paylaş

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Kamuda Şeffaflık Paketi"ni açıkladı. Davutoğlu, mal bildiriminin yüksek mahkeme başkanı ve üyeleri, siyasi partilerin grup başkanvekilleri, yöneticileri ile radyo-TV yetkilileri için zorunlu olacağını söyledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Kamu Yönetiminde Şeffaflık Paketi"ni açıkladı. Davutoğlu'nun açıkladığı pakete göre mecliste grubu bulunan siyasi partilerin grup başkanvekilleri, genel merkez yöneticileri, il ve ilçe başkanları ile ulusal, bölgesel veya yerel nitelikte yayın yapan radyo ve televizyonların yetkilileri için mal bildirimi zorunluluğu getirileceğini belirterek, "Adaylara ve siyasi partilere yapılacak ayni ve nakdi yardımlara bazı sınırlar getirilebilecek. Siyasi partilere yapılan bağış miktarı elektronik ortamda ilan edilecek. Milletvekili ve belediye başkan adaylarına yapılacak nakdi yardımlar kendi adlarına açılmış olan seçim hesaplarına yatırılacak ve son derece şeffaf olacak" dedi.

'SİYASİ PARTİLERİN TÜMÜ MALİ KAYNAKLARINI İLAN EDECEK'

Seçime katılacak siyasi partilerin tümünün mali kaynaklarını ilan edeceğini ifade eden Davutoğlu, "Şeffaf olmayan imzalar atılması doğru değil. İstanbul'daki belediyeyi görüyorsunuz" diyerek CHP'li Şişli Belediyesi'ni işaret etmesi dikkat çekti. Mal bildirimi süresinin 5 yıldan 2 yıla indirileceğini bildiren Davutoğlu, yüksek mahkeme başkan ve üyeleri ile daire başkanlarının da mal bildiriminde bulunacağını söyledi.

İmar planlarının yapım sürecinin daha saydam ve hesap verilebilir bir hale getirileceğini öne süren Davutoğlu, böylece imar uygulamalarının daha hızlı bir şekilde yapılabileceğini savundu. Davutoğlu, imar uygulamalarındaki her gecikmenin farklı mağduriyetlere yol açabileceğini de sözlerine ekledi.

'İHBAR DOĞRU ÇIKARSA KAMU GÖREVLİSİ ÖDÜLLENDİRİLECEK'

İhbarda bulunan kamu görevlilerine ihbar konusu olayla ilgisi bulunan amiri tarafından sicil raporunun düzenlenmesi ve performans değerlendirmesi yapmasının engelleneceğini söyleyen Davutoğlu, aksine ihbarın doğru çıkması durumunda kamu görevlisinin ödüllendirileceğini kaydetti. Davutoğlu, "Ama haksız isnat ve iftirada bulunduğu tespit edilmesi söz konusu olursa mevzuatta bu kişilerle ilgili ciddi müeyyideler uygulanacaktır" dedi.

'DÜZENLEMELER ŞU ANDAN İTİBAREN GEÇERLİ'

Değer artış payından belediyelere sosyal dayanışma kentsel dönüşüme aktarımın yapılacağını belirten Davutoğlu, büyük payın belediyelere verileceğini belediyelerin de bu payları yerel halk için kullanacağını söyledi. Kentsel dönüşümde kullanılacak payların ikiye ayrılacağını kaydeden Davutoğlu, "Bir kentsel dönüşüm için bakanlığa bir de belediyeye. Bu yolla kamuya ait olan her değer artışı üzerinden belediyelerimize bir gelir alanı oluşturulacak. Şu andan itibaren kanun meclise gidene kadar ara boşluktan istifade etmek isteyenler çıkabilir, bu düzenlemeler şu andan itibaren geçerlidir" değerlendirmesinde bulundu. (ANKARA)
 

ÖNCEKİ HABER

'Çözüme Doğru' konferansı Şubat ayında yapılacak

SONRAKİ HABER

Hemşireler sorunlarına çözüm istedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...