20 Temmuz 2011 09:27

Schneider işçileri nöbette

Schneider’in Manisa, İzmir/Çiğli, Koceli/Gebze ve Çayırova’da bulunan fabrikalarında çalışan Birleşik Metal-İş üyesi işçiler fabrikalarını terk etmeme eylemine başladı. 4 fabrikada çalışan yaklaşık 1000 işçi 24 saat süreyle fabrika içinde “Sendikal hakları için nöbet” tutacak.

Schneider işçileri nöbette
Paylaş

Birleşik Metal-İş Sendikasından yapılan açıklamada “Artık sözün bittiği yerdeyiz” denildi. Türkiye’nin dört bir yanında sürdürdükleri örgütlenme çalışmasının türlü engellerle karşılandığına dikkat çekilen açıklamada, “Yerli ya da yabancı sermaye, hiçbiri fark etmiyor. İşçilerin en temel Anayasal hakkı, sanki yokmuşcasına işverenler tarafından hiçe sayılıyor. ‘İleri demokrasi’ye geçtiğimiz salık verilen bu dönemde pervasızca uyguluyor” dendi.

Schneider Elektrik’te işçilerin 1 yıldır sendikalaşma mücadelesi verdiği kaydedilen açıklamada, yaşanan baskılara karşı 4 fabrikanın işçilerinin ortak eyleme geçtiği ifade edildi. Açıklamada “Schneider yönetimi, işçilerin taleplerine kulak vermek zorundadır. Bilinmelidir ki Schneider işçileri Anayasal haklarından asla vazgeçmeyecekler. Bugün bunun için evlerine gitmiyorlar. Sonrasında da ne gerekiyorsa yapmaya kararlılar ve hazırlar” dendi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Körfezden İzmir'e

SONRAKİ HABER

57 yıllık gelenek susmayacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...