20 Temmuz 2011 09:26

Körfezden İzmir'e

2011 gençlik buluşması hazırlıkları illerde tüm hızıyla sürüyor. Gençlik kampından daha fazla arkadaşın haberdar olmasını sağlamak için kent merkezlerine stantlar kuruluyor, kamp için dayanışma etkinlikleri düzenleniyor. Kocaeli’nde de hazırlıklar sürerken kamp tarihi yaklaştıkça tüm gençlerde heyec

Körfezden İzmir'e
Paylaş
Yağmur Boyraz

2011 gençlik buluşması hazırlıkları illerde tüm hızıyla sürüyor. Gençlik kampından daha fazla arkadaşın haberdar olmasını sağlamak için kent merkezlerine stantlar kuruluyor, kamp için dayanışma etkinlikleri düzenleniyor. Kocaeli’nde de hazırlıklar sürerken kamp tarihi yaklaştıkça tüm gençlerde heyecan artıyor. Bir de kampa ilk kez katılacak arkadaşlar var ki onlar herkesten daha heyecanlı. Kampa daha önce katılan arkadaşlardan öğrendikleri bilgiyle kampa katılmaya karar vermişler. Hatta kamp paralarını çıkarmak için yaz başından beri çalışıyorlar. Üç liseli arkadaşımız Haluk, Erhan ve Uğur yazın sıcağına bakmadan kampa gelebilmek için yorulmadan çalışıyorlar.

Uğur Demirel:  Bu sene Kartepe Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nden mezun oldum. Arkadaşlarımdan gençlik kampıyla ilgili bilgi aldım ve gitmeye karar verdim. Aileme kamp konusunda yük olmamak için çalışmaya karar verdim. Antalya’ya çalışmaya gittim. Bir otelde barmenlik yapmaya başladım.11 yaşından beri çalışıyorum, çalışma konusunda deneyimliyim zaten. Fakat çalışma saatlerim çok yoğun ve yorucu. Antalya oldukça sıcak ve sıcağın altında çalışmak zorundayız.  Bu çalışma temposundan ve yoğunluğundan sonra kampa gitmek benim için iyi olacak. Kampa gitmek istememin sebebi; arkadaşlarımla iyi vakit geçirmek ve eğlenmek. Kampta hep birlikte bir şeyler üretebileceğimizi, oranın şu anda içinde bulunduğumuz kapitalist dünyadan ayrı bir dünya olduğunu biliyorum. Çünkü oraya gelen insanlar da benim gibi paylaşmayı ve insanları sevdiği, insanlara güvendiği için geliyor. Eğlenmenin sadece parayla elde edilebilecek bir şey olmadığını biz bu kampta dünyaya duyuracağız. Benim gibi düşünen tüm arkadaşların da bu kampa gelmesini öneririm.

Erhan Taşpınar: Herkes yazı bekliyor ama ben sonunu bekliyorum. Hepimizin bildiği gibi ağustosun 20 sinde başlayacak olan ve 8 gün sürecek olan kampı bende sabırsızlıkla bekliyorum. İlk önce size kampa neden katılmak istediğimi söyleyeyim. Bu sene ilk defa katılacağım ve orada gerçekten özgürlük ve bağımsızlık var. Yıllardır hayalini kurduğumuz bu dünyayı 9 günlüğüne doyarcasına yasamak istediğim için. Ayrıca o ortamdaki insanlar arasındaki güven beni gerçekten oldukça çok etkiledi. Kim istemez ki böylesine güven duyduğu ve düşüncelerine sadık olan insanların içinde bulunmayı. Bunun için ben de çabalıyorum. İzmit sanayide bir oto yıkamacıda günde 11 saat çalışıyorum ve para biriktirmek için bu duruma katlanıyorum ne yazık ki. Emeğimizin karşılığını alamıyoruz bu ülkedeki her işçi gibi ama başka çare yoktu. Ama bunun sonunda güzel bir tatil bizi bekliyor ve bu beni oldukça motive ediyor.

Haluk Genç: "Türkiye Gençliğinin Özgürlük Buluşması" adlı 20 ağustosta başlayacak olan kamp etkinliğine ilk defa katılacağım. Arkadaşlarımın da tavsiyesi üzerine kapma katılma kararı aldım.

Eğlence ve bilgi edinme açısından amacına ulaşacağına, herkesin memnun olacağına inanıyorum. Müzik, sanat, eğitim ve panel gibi etkinliklerin faydalı, eğlenceli ve temposu yüksek geçmesi bu kampın bir özelliği zaten.  Kampa gelmek için İstanbul’da dayımın emlak dükkanında işe başladım ve harçlığımı çıkarıyorum kampa kadar. Kamp hakkında pek bir bilgim olduğunu düşünmüyorum fakat bu, bu söylediklerimin de gerçekleşmeyeceği anlamına gelmez :)  Böyle bir kampın yapılmasında emeği olan tüm arkadaşlara teşekkür ederim. Türkiye Gençliğinin Özgürlük Buluşmasında görüşmek üzere...

ÖNCEKİ HABER

Ankara'dan kampa giderken...

SONRAKİ HABER

Schneider işçileri nöbette

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...