13 Ocak 2015 09:23

Ambulanslar taşerona emanet

Sağlık Bakanlığı ambulanslarda hizmet alımı yöntemi ile ambulans şoförü alacak. Hizmet alımının tüm giderleri döner sermayeden karşılanacak.

Paylaş

Sağlık Bakanlığı ambulanslarda hizmet alımı yöntemi ile ambulans şoförü alacak. Hizmet alımının tüm giderleri döner sermayeden karşılanacak.

Ambulanslarda hizmet alımı yöntemi ile ambulans şoförü alınmasına ilişkin Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından İl Sağlık Müdürlüklerine bir yazı gönderildi. Yazıda ambulans kazalarını önlenmesi ve asgari düzeye indirilmesi için ambulans şoförü hizmet alımı yapılacağı belirtildi. Her istasyonda 5’i şoför olmak üzere 15 kişinin çalıştırılmasının hedeflendiğinin belirtildiği yazıda, hizmet alımı yoluyla ihtiyaç duyulan şoför sayılarının Acil Sağlık Otomasyon Sistemi (ASOS) üzerinden belirlendiği ifade edildi. İl Sağlık Müdürlüklerinden döner sermaye bütçesinden şoför hizmet alımı için gerekli iş ve işlemlerin yapılması istendi.

‘ÇALIŞANLAR TAŞERONA KARŞI’

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, konu hakkında yaptığı değerlendirmede, ambulanslarda görevlendirmek üzere hizmet alımı yöntemiyle 4 bin şoförün, taşeron çalışan olarak istihdam edilmek istendiğini vurgulayarak, şunları söyledi: “Hiç şüphesiz ki 112 acil sağlık hizmetlerinde personel eksikliği vardır. Fakat bu eksikliğinin giderilmesi için getirilecek çözümün adının Çalışma Bakanının tabiri ile ‘çağdaş kölelik’ diye tarif edilen taşeron çalıştırma olması kabul edilemez. Dün ambulanslar için ihale çıkarılmıştı. Bugün şoförler taşeron oluyor. Yarın bir sonraki adım tümüyle özelleştirme ve kamu çalışanlarının görevlerine son verme olacağı da açıktır.” (Ankara/ANKA)

ÖNCEKİ HABER

250 yayınevi, binlerce söyleşinin adresi Çukurova

SONRAKİ HABER

Kobanê’ye desteğe maaş kesim cezası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa