12 Ocak 2015 14:13

Mersin’de işten atılan işçiler belediye meclisine yürüdü

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nde işten atılan taşeron işçiler topladıkları yaklaşık 30 bin imzayı vermek için meclis toplantısına girmek istedi. İşçilere polis engel oldu. Aralarından seçtikleri temsilcileri alınmayan işçiler, imzaları Mezitli ve Akdeniz Belediye başkanları aracılığıyla meclise gönderdi.

Paylaş

Mersin Büyükşehir Belediyesinde  işten atılan, 2 aya yakındır direnişte olan işçiler işten atmalara karşı ve işten atılan işçilerin geri alınması için 2 aydır topladıkları 29.134 imzayı vermek üzere Özgür Çocuk Parkında toplanarak Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre Merkezine doğru “işten atmalar durdurulsun ve işten atmalar yasaklansın ” sloganlarıyla yürüdü. Yürüyüşe Emek Partisi GYK üyesi Sedat Başkavak ve EMEP İl Yöneticileri, HDP ve KESK’e bağlı sendikalar destek verdi.

İşçiler adına konuşan DİSK – Genel İş Şube Başkanı  Kemal Göksoy, “İşten atmalar durmak bilmiyor. Biz işten atılan işçilerin geri alınması, barışı ve huzuru sağlamak, bununla ilgili bir görüşme yapmak ve topladığımız imzaları, Mersin Büyükşehir Belediye Meclisine gündem olarak sunmak için toplandık” dedi.

“Belediyeler, halkın ve kamuoyunun yarattığı değerlerdir” diyen Göksoy  “Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ‘bizle ilgisi yok taşeron firma çıkarmıştır’ dediyse de hukuksal alanda başlattığımız sonuçlarda yasanın işçileri geri gönderdiğini ve işe geri dönüş verdiğini” söyledi. Kamuoyuna seslenerek ‘bu kenti ortak yöneteceksek milletin huzurunu sağlayacaksak ilk görüşeceğiniz kişilerin işçiler olduğunu’ belirtti. İşçilerin bir an önce işe tekrar alınmasının gerektiğini belirterek işçilerin alınmaması durumunda huzurun sağlanamayacağını söyledi.

İŞÇİ KIYIMI DEVAM EDİYOR

Göksoy, “Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın direnişte olan işçilere gözdağı vermek için 100’e yakın işçiyi işten attığını, Kocamaz’ın işçi kıyımlarına devam edeceğini bir kez daha görmüş olduk” dedi.

İŞÇİ HEYETİ SALONA ALINMADI

Yapılan açıklamanın ardından topladıkları imzaları meclis toplantısına sunmak isteyen heyete zabıta ekipleri engel oldu. Ardından toplantı salonu önünde bekleyen işçilerin yanına gelen Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ve Akdeniz Belediye Eş Başkanı Yüksel Mutlu, işçilerin yanına gelerek topladıkları imzaları teslim aldı.

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ve Akdeniz Belediye Eş Başkanı Yüksel Mutlu girişimi ile toplantıya alınmak istenen heyetin içeri giremeyeceğini söyleyen polis, meclisin eylem alanı olmadığını bu yüzden içeri giremeyeceklerini söyledi. Meclis toplantısına girmeye çalışan heyet burada tekrar zabıta tarafından itilerek içeri alınmadı. Yaşananlara tepki gösteren Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Yüksel Mutlu, meclisin seçilmişlerin meclisi olduğunu ve halkın girebileceğini söyledi. Yapılan tüm girişimler sonuçsuz kalırken, işçilerin topladıkları imzalar HDP ve CHP meclis üyeleri tarafından meclis gündemine getirildi. İçeri alınmayan işçiler tekrar yürüyüş yaparak Özgür Çocuk Parkı’nda toplandı. (Mersin/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

HEMA'dan 43 işçi daha işten atıldı

SONRAKİ HABER

Yeni kapakta 'Je Suis Charlie' diyen Hz. Muhammed var

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...