12 Ocak 2015 10:16

#KoreBizeGazVerme!

Kore Cumhuriyetinden çok miktarda biber gazı alınmasına karşı başlatılan imza kampanyasında hedeflenen 50 bin imzadan 40 binine ulaşıldı.

Paylaş

Yasin TERZİ
İstanbul

Kore Cumhuriyetinden çok miktarda biber gazı alınmasına karşı başlatılan imza kampanyasında hedeflenen 50 bin imzadan 40 binine ulaşıldı.

Aralarında TTB, İHD, Uluslararası Af Örgütü, KESK, DİSK, TMMOB’nin de bulunduğu çok sayıda örgüt #KoreBizeGazVerme başlığı altında imza kampanyası başlattı. Kampanyaya ilişkin yapılan açıklamada, “Uluslararası Af Örgütü’nün 15 Aralık 2014 tarihli basın açıklamasında detayları kamuoyuyla paylaşılan sevkiyat, Kore Cumhuriyeti’ndeki bir firma tarafından üretilen yaklaşık 1.9 milyon adet biber gazı kartuşu ve gaz bombasından oluşuyor. Türkiye’de güvenlik güçlerinin protestolarda biber gazını kötüye kullanma ve protestoculara sıklıkla doğrudan gaz bombası atma konusunda kötü bir sicili bulunuyor. Türkiye yetkilileri bu tür eylemlerin bir daha yaşanmayacağını güvence altına alıncaya ve güvenlik güçlerinin geçmişte gerçekleştirdiği hak ihlallerine yönelik kapsamlı, tarafsız ve bağımsız soruşturmalar yürüteceğini taahhüt edinceye kadar, ülkeye biber gazı ve diğer öldürücülük düzeyi az silahların sevkiyatı durdurulmalıdır. Kore Cumhuriyeti yetkililerini, Türkiye’ye bu tür silahların sevkiyatını durdurmaya çağırıyoruz” denildi. 50 bin imzanın hedeflendiği kampanya kapsamında şu an 40 bin imza toplanmış durumda.

 

ÖNCEKİ HABER

Pompalı tüfekle eşini öldürüp intihar etti

SONRAKİ HABER

Kesilen ikramiyeler bir ailenin yıllık ev kirası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...