20 Temmuz 2011 09:14

İzmir'de gençler kampa hazırlanıyor

2011 özgürlük buluşması için Türkiyenin dört bir yanından gelecek gençlerle buluşmanın heyecanıyla,  bu senede kampa ev sahipliği yapacak olan İzmirli gençler hızla kamp çalışmalarına devam ediyor. İzmir kamp komitesi olarak kamp alanındaki teknik hazırlıklarının yanı sıra şehrin merkezi noktalarında kamp stantları

Paylaş
Ceren Kocataş – Halil Bandırma

Geçtiğimiz hafta sonu İzmir'in en işlek caddelerinden biri olan Kıbrıs Şehitlerinde kurduğumuz kamp standında kampa katılacak olan gençler bizimle kamp hakkında düşüncelerini paylaştılar:

Kampa ilk defa katılacak olan Ege Üniversitesi öğrencisi Tugay Çolak, kampa daha önceden katılmış arkadaşlarından etkilenerek kampın eğlenceli geçeceğini düşündüğünü, kamptaki atölyelerden birkaçının ilgisini çektiğini ve özellikle sinema, gazetecilik gibi yeteneklerine yatkın atölyelere katılacağını söyledi.

Kampa 3. kez katılacağını söyleyen Karşyaka Merkez Anadolu Lisesi 3. sınıf öğrencisi Başak Demircioğlu da kampın çok eğlenceli geçeceğini, kampta kurulan arkadaşlıkların güzel olduğunu ve yeni arkadaşlar edineceği için çok heyecanlı olduğunu belirtirken tüm gençlere de kampta buluşma çağrısı yaptı.

Caddede bildiri dağıtarak kampın duyurusunu yapan ve geçen yıl Uluslararası Gençlik Buluşmasına katılmış olan Baran Altun İzmirlilerin kampa dair tepkilerinin iyi olduğunu,daha önceki yıllarda katılanların da bu sene arkadaşlarıyla birlikte katılacaklarını belirtti.Kampı diğer kamplardan ayıran ve güzel kılan özelliğin kolektif yaşamı örmesi olduğunu, kampın temizlik, beslenme, güvenlik ve hazırlık çalışmalarının tamamının kampa katılacak, kampa katılan gençler tarafından yapılmasının bu kolektif ortamın sağlayıcısı olacağını söyledi.

Kampa ilk defa katılacak olan Ege Üniversitesi öğrencisi Deniz Bulut da kampın eğlenceli geçeceğini dile getiriyor. Tatil yapmanın sadece zenginlerin hakkı olmadığını, bunun için de 2011 Gençlik Buluşmasının bir alternatif olduğu söyledi. Ayrıca kampta yapılacak olan paneller hakkında beklentilerini belirten Deniz, özellikle geçirdiğimiz seçim sürecinin değerlendirilmesini merakla bekliyor. Seçimlerde kurulan Emek Demokrasi ve Özgürlük Blok’unun Türkiye’nin demokrasi mücadelesi adına önemli bir adım  olduğunu ve kampa ülkenin dört bir yanından katılacak olan gençlerle tartışılmasının önemli bir kazanım yaratacağını düşündüğünü ifade etti.

Daha önce bir tek 2009 gönen kampına katıldığını belirten Dershane Öğrencisi Özge Adıgüzel, farklı kültürleri tanımanın öneminden bahseden özge halay çekmeyi kampta öğrendiğini, katıldığı tiyatro atölyesinde kendi yeteneklerinin farkına vardığını dile getirdi.

Kampa ilk defa katılacak olan Buca Ticaret Meslek lisesi 4. sınıf öğrencisi Gonca Ölmez, kampı arkadaşlarından ve yayınlardan öğrendiğini, kampın sıcak ortamının, akşamları konserler, etkinlikler, gündüzleri paneller ve atölye çalışmalarının planlandığı bir programın oldukça eğlenceli olacağını düşündüğünü belirtiyor. Tüm İzmir gençliğinin eğlenceli, ucuz, öğretici bir tatil için mutlaka kampa katılmaları gerektiğini dile getiriyor.

Dokuz Eylül Üniversitesi İnşaat Mühendisliği öğrencisi Halil Küpçü de Gençlik kampında İMO ve MMO'nun desteğiyle mühendislik atölyesi açacaklarını ilan ediyor. Atölyede önce mühendisliğe dair genel bilgilerin verileceğini belirten Halil, son dönemde tartışılan HES projelerinden, İstanbul'da yapılması planlanan 3. köprü projesine, 17 ağustos depremine kadar bir çok konuyu tartışacaklarını ve spagettiden köprü, tellerden kolon-kiriş yapmak gibi eğlenceli çalışmalarla atölyeyi renklendireceklerini söylüyor.

ÖNCEKİ HABER

Cumartesi Anneleri Urfa’ya konuk oldu

SONRAKİ HABER

Fırtına/Bahoz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...