20 Temmuz 2011 09:11

Cumartesi Anneleri Urfa’ya konuk oldu

İstanbul’da her cumartesi günü Galatasaray Lisesi önünde eylem yapan Cumartesi Anneleri’ni 2009 yılının ilk dört ayını kesintisiz izleyerek objektifine yansıtan Fotoğraf Sanatçısı Murat Yazar, Urfa’da sergi açtı. Yazar, İHD’nin desteğiyle Urfa Belediyesi Sergi Salonu’nda sergilediği fotoğraf karelerinde Cumartes

Cumartesi Anneleri Urfa’ya konuk oldu
Paylaş

Sergi açılışına katılan İHD Urfa Şube Başkanı Cemal Babaoğlu, Cumartesi Anneleri’nin başlattığı eylemin Urfa’da da her hafta tekrarlandığını ve bu eylemlerin adalet arayışı olduğu kadar Türkiye’nin aynı acıları tekrar yaşamaması amacı güttüğünü belirtti. Babaoğlu, eylemlerin duyarlı sanatçıları da etkilediğini ve eylemlerden esinlenen sanatçıların fotoğraf, sinema, müzik gibi eserler ortaya çıkardığını ifade etti.

Fotoğraf Sanatçısı Murat Yazar ise, fotoğrafladığı kadınların bazılarının eşini, bazılarının ise çocuğunu yitirdiğini ve meydana yansıyan acının Cumartesi Anneleri’nin yaşadıkları acının sadece bir kesiti olduğunu ifade etti.

Fotoğraf Sanatçısı Yazar’a ait “Cumartesi Anneleri” fotoğraf sergisi bir hafta boyunca Urfalı sanatseverler tarafından gezilebilecek. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Ekoloji atölyesi

SONRAKİ HABER

İzmir'de gençler kampa hazırlanıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...