12 Ocak 2015 00:54

Kentsel dönüşümün hayalet semti

İç ideniz, yat limanları, otel ve AVM dolu çılgın projelerin konusu olan Seyhan nehri kenarında bulunan Sinanpaşa mahallesi yıllardır kentsel dönüşüm belirsizliğinin içerisinde boğuşuyor. Şimdiden mahallede bir AVM ve bir de otel bulunuyor.

Paylaş

Volkan PEKAL
Adana

İç ideniz, yat limanları, otel ve AVM dolu çılgın projelerin konusu olan Seyhan nehri kenarında bulunan Sinanpaşa Mahallesi yıllardır kentsel dönüşüm belirsizliğinin içerisinde boğuşuyor. Şimdiden mahallede bir AVM ve bir de otel bulunuyor.

7 yıl önce Büyükşehir Belediyesi tarafından kentsel dönüşüm alanı ilan edilen Sinanpaşa mahallesinde, kentsel dönüşümün hala sonuçlandırılmamış olması mahalle sakinleri için hayatı çekilemez hale getirmiş durumda. Kentsel dönüşüm yapılacağı gerekçesiyle mahalleye yol bile yapılmıyor. Bazı sokaklar hayalet şehir görüntüsü veriyor. Yıkılacak diye kiraya verilemeyen evlerin demirleri, kapıları hırsızlar tarafından yağmalanmış. Mahalleli kendisini güvende hissetmiyor. Evlerinde oturanlar ise “Kentsel dönüşüm ha geldi, ha gelecek” derken boşuna masraf yapmamak için evine çivi bile çakmaya çekiniyor.
Onlarca kapalı işyerinin arasında bakkal işleten Dursun Aksu, mahallenin boşalması nedeniyle esnafın da gittiğini söyledi.

‘GÜZEL BİR SEMTTE YAŞAMAK İSTİYORUZ’

50 yıldır mahallede oturan Ahmet Durmaz da, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan’ın seçim döneminde kentsel dönüşüm için “En iyisini yapacağız” dediğini belirterek, henüz kentsel dönüşümün nasıl bir proje olduğunu bile bilmediklerini söyledi.

Eşi gibi proje konusunda bir bilgisi olmadığını söyleyen Gülay Durmaz da, “Güzel bir semtte yaşamak istiyoruz. Sokaklarımız dar. Evlerimiz eski” diye konuştu.

Yol, kaldırım gibi ihtiyaçlar için başvurduklarında “Orası zaten yıkılacak” diye cevap aldığını belirten mahalle muhtarı Kemal Büyümez, mahallede kalıcı bir hizmet alamamaktan şikayetçi.

‘HEP BİRLİKTE HAREKET EDİLMELİ’

İnşaat Mühendisleri Odası Adana Şubesi 24 Ocak’ta Seyhan Kültür Merkezi’nde kentsel dönüşüm paneli gerçekleştirecek. Sinanpaşa Mahallesi Yardımlaşma Derneği’nin konuğu olan İMO Şube Başkanı Nazım Biçer kentsel dönüşüm sonucu ortaya çıkacak farkların vatandaşa ödetilmesini doğru bulmadıklarını belirterek, vatandaşların tek tek değil hep birlikte hareket etmeleri gerektiğini vurguladı.

ÖNCEKİ HABER

Devil ve Whisky

SONRAKİ HABER

Silah kaçakçısı da polis gibi ‘sözde’ diyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...