20 Temmuz 2011 09:04

Ya özgürlük ya özgürlük

Çarşamba günü Cizre tarihi günlerinden birisini daha yaşadı. Emek demokrasi ve özgürlük bloğu ve DTK’nın düzenlediği Demokratik Çözüm mitinglerin sonuncusu Cizre’de yapıldı. 12 haziran seçimlerinden Blok’un Cizre adayı olarak %80 gibi yüksek bir oy oranıyla büyük bir zaferle çıka

Paylaş
Berhat Deniz

Kendilerini meclise davet eden AKP hükemetinin  somut bir adım atmadığını dile getirdi.

Altan Tan ‘Şimdi bunlar bizi Meclis’e davet ediyor diye teşekkür mü edelim. Ankara’nın güçlü sesini kısmaya çalışıyorlar. Ama bunu böyle bilsinler ki; sesimizi kimse kısamaz. Avazımızın çıktığı kadar halkımıza hizmet etmek için bağıracağız. Onlar bize bunu yaptıkları için utansınlar. O Meclis’e onların dedikleri için gitmeyeceğiz, sizin dediklerinizle gideceğiz.’diyerek sözlerine son verdi.

Miting esnasında sohbet etmek  fırsatı bulduğumuz  Emek Demokasi ve özgürlük Blok’u İstanbul parlementeri Sebehat Tuncel ‘ Bizim halkımıza karşı sorumluluğumuz var. Biz CHP gibi bir mutabakat metnine kanıp yemin edemeyiz. Biz ezilen halkların iradesi olarak seçildik ve halkımız bize diğer parlementerlerimiz’de sizlerle olmadığı sürece meclise gitmeyin dediler. Bizde onların kararına uyarak meclise gitmeyeğiz.  Mitin Erol Berxudan’ın  çoskulu konseri ile son buldu. Miting alanından dağılan halka, polis provokatif bir şekilde saldırdı. Halk ile polis arasında gece boyu çatışmalar sürdü.

ÖNCEKİ HABER

Gönüllü zorunluluk!

SONRAKİ HABER

Perdeler 1 Ekim’de açılacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...