10 Ocak 2015 16:36

Lübnan'da intihar saldırısı: 9 ölü

Lübnan’ın Trablus kenti Cebel Muhsin mahallesindeki kalabalık bir kahvehanede intihar saldırısı düzenlendi. El Kaide'nin bölgedeki kolu el Nusra Cephesi'nin üstlendiği saldırıda 9 kişi yaşamını yitirdi. 30'dan fazla kişi yaralandı. Saldırı yerel saatle 19.30'da gerçekleştirildi.

Paylaş

Lübnan’ın Trablus kenti Cebel Muhsin mahallesindeki kalabalık bir kahvehanede intihar saldırısı düzenlendi.

El Kaide'nin bölgedeki kolu el Nusra Cephesi'nin üstlendiği saldırıda 9 kişi yaşamını yitirdi. 30'dan fazla kişi yaralandı. Saldırı yerel saatle 19.30'da gerçekleştirildi.

Çoğunlukla Alevilerin yaşadığı Cebel Muhsin mahallesindeki Ümran adlı kahvehaneyi hedef alan saldırıda yaralılardan ikisinin durumu ağır.

Bölgede etkin olan Arap Demokratik Parti yetkililerinden alınan bilgiye göre saldırıda iki intihar bombacısı kullanıldı. Bombacılardan biri kahvehaneye girdi, diğeri ise giremedi ve kendisini dışarıda patlattı. "İki intihar bombacısı" iddiası Lübnan ordusu tarafından da doğrulandı.

El Nusra Cephesi'nin açıklamasında "İntihar operasyonu Alevi Arap Demokratik Partisi'ne ait kahvehaneyi hedef aldı" denildi. Saldırganların isimleri Taha Kayal ve Bilal İbrahim olarak açıklandı. Her iki bombacının da Lübnanlı olduğu ve Suriye-Lübnan sınırındaki Kalamun'da eğitildiği bildirildi. Kayal ve İbrahim'in Trablus'un yoksul Menkubin mahallesinden olduğu öğrenildi.

Saldırı Lübnan'da büyük tepkiyle karşılandı. Başbakan Tamam Salam eski Başbakan Saad Hariri, Gelecek Hareketi, İlerici Sosyalist Parti lideri Velid Canbolat ve Hizbullah'tan yapılan açıklamalarda katliam kınandı.

LÜBNAN İÇİŞLERİ BAKANI: SALDIRININ ARKASINDA IŞİD VAR

Saldırıyı el Nusra Cephesi üstlense de İçişleri Bakanı Nouhad Machnouk yaptığı açıklamada "İlk bilgilere göre saldırının arkasında IŞİD var" dedi. Machnouk, intihar bombacılarının da IŞİD üyesi olduğunu söyledi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Genç yıldız adayı trafik kazasında yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

10 yaşındaki çocuğu canlı bomba yaptılar: 19 ölü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa