10 Ocak 2015 12:15

Kobanêli kadınlar yalnız değil

Kobanêli kadınlarla dayanışma amacıyla kurulan “Kız Kardeşlik Köprüsü” kampanyası çerçevesinde İzmir’de çalışma yürüten kadınlar, kadın ve çocuklar için topladıkları temel ihtiyaç malzemelerini Halkların Köprüsü Derneği'ne teslim etti. Yardımlar, Pazar günü yola çıkacak.

Paylaş

Kobanêli kadınlarla dayanışma amacıyla kurulan “Kız Kardeşlik Köprüsü” kampanyası çerçevesinde İzmir’de çalışma yürüten kadınlar, kadın ve çocuklar için topladıkları temel ihtiyaç malzemelerini Halkların Köprüsü Derneği'ne teslim etti. Yardımlar, Pazar günü yola çıkacak.

Kampanyaları ile ilgili açıklama yapan kadınlar, Kobanê halkının aylardır IŞİD zulmüne ve barbarlığına direndiğini ifade ederek bundan sonra da Ortadoğu’da yaşanan IŞİD vahşetine karşı kadınlarla dayanışma içinde olacaklarını vurguladı.

“Kız Kardeşlik Köprüsü” kampanyası yürütücülerinden Tuncu Kaya, amaçlarının dondurucu soğuğun yaşandığı bugünlerde savaş nedeniyle Suruç’a sığınmak zorunda kalan binlerce insanın en temel ihtiyaçlarına bir nebze olsun katkı sunmak olduğunu ifade etti. Kaya, bununla birlikte ‘Köprü’nün temel hedefinin doğudaki Kürt kadınları ile batıdaki kadınlar arasında kurulacak bağ ile ülkede barışın tesis edilmesine katkıda bulunmak olduğunu söyledi. Kaya, “Hepimizi kurtaracak olan şey bu ülkeye barışın gelmesi. O yüzden sadece yardım toplamadık bunu da anlattık” dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kayıplar sergisi Ankara’da açıldı

SONRAKİ HABER

'Biber gazı yasaklansın'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...