10 Ocak 2015 07:53

Elektrik direğinden düşen işçi öldü

Paylaş

Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesinde Kayseri ve Civarı Elektrik TAŞ (KCETAŞ) işçisi 46 yaşındaki Şamil Yaldız, yüksek gerilim hattı direğinden düşerek öldü.
Olay, Pınarbaşı İlçesi Yukarı Borandere Mahallesi'nde dün saat 15.30 sıralarında meydana geldi. Yüksek gerilim hattındaki arıza için ihbar üzerine direğe tırmanan KCETAŞ işçisi Şamil Yaldız aşağı düştü. Diğer işçilerin çağırdığı 112 ambulansındaki sağlık görevlileri, Yaldız'ın öldüğünü belirledi. Jandarma, olayla ilgili soruşturma başlattı. (DHA)


FIRTINANIN YIKTIĞI DİREKLER YENİLENİYOR

Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Muş kent merkezi, ilçe ve köylerinde fırtına yüzünden yıkılan direkler, elektrikçilerin fazla mesaisi ile yenileniyor.

Geçen hafta bölgede hayatı felç eden fırtına ve kar yağışı, Muş'ta Varto merkez, 3 belde, 246 köy, 50 mezra ve 6 mahalleyi elektriksiz bıraktı. 

Kara kışta şimdiye kadar yapılan çalışmalarda devrilen 122 direk ve kopan 600 enerji nakil hattı 140 personelin olağanüstü çabaları sonucu yenilendi. Enerji sorununu çözmek için karakışa meydan okuyan işçiler, "Kar ve ayaz, çalışmalarımızı aksatıyor. Sık skık mola vererek ısınmaya çalışıyoruz" diye konuştu. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

'Allah yolunda ölmeye gidiyorum' notu bırakıp IŞİD'e katıldı

SONRAKİ HABER

Didim Belediyesi cemevine ibadethane statüsü tanıdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...