09 Ocak 2015 09:14

CHP Tunceli il başkanı ve onu aramaya gidenlerden haber alınamıyor

CHP Tunceli İl Başkanı Hüseyin Zeytin'den, önceki gün merkeze bağlı Sin Köyü'ne gitmek için kent merkezinden ayrıldıktan sonra bir daha haber alınamadı.

Paylaş

CHP Tunceli İl Başkanı Hüseyin Zeytin, önceki gün merkeze 35 kilometre mesafede bulunan kardan yolu kapalı olan ve elektriğin kesik olduğu kendi köyü olan Sin Köyü'ne gitmek üzere kentten ayrıldı. CHP'liler İl Başkanı Zeytin'le irtibat kuramayıp, köye de ulaşamayınca, durumu Valilik ve İl Özel İdaresi'ne bildirip, köy yolunun açılmasını istedi. Dün gece yarısına kadar köy yolunun açılmaması üzerine CHP'liler, Hüseyin Zeytin'e ulaşmak için Sin Köyü'ne gitmeye karar verdi.

CHP'LİLER ARAMAYA ÇIKTI
CHP Tunceli İl Başkan Yardımcısı Yılmaz Kılıçoğlu, dün gece partinin İl Gençlik Kolları üyesi 10 kişiyle birlikte Sin Köyü'ne gitmek için araç ve küreklerle eksi 15 dereceye varan soğuk hava ve yer yer 1 metreyi bulan karda yola çıktı. Yanlarında gazetecilerle yola çıkan CHP'liler, Geyiksu Köyü'ne kadar araçlarla gitti. Sin Köyü'ne 5 kilometre mesafeye kadar araçlarla giden partililer, bölgede 1 metreyi aşan karda bir süre küreklerle yol açmaya çalıştı. Yoğun tipi nedeniyle kürekle çalışmaya son veren partililer daha sonra yaya olarak gitmeye karar verdi.

YETKİLİLER BİZİ DİNLEMEDİ
CHP İl Başkan Yardımcısı Yılmaz Kılıçoğlu, köye yaya olarak gitmeden önce yaptığı açıklamada, "Bu bölgede 4,5 gündür birçok köy yolu kapalı ve bölgedeki hiçbir köye elektrik verilmiyor. Tam bir sorumsuzluk örneği var. Köy yolunun açılması için yetkililer ile defalarca görüştük ama bizi hiç dinlemediler. İl başkanımızın durumu nedir? Hayati durumu var mı yok mu endişelerimizi gidermek için köye gidiyoruz. Biz köye yaya olarak ulaşmaya çalışacağız" dedi. CHP'liler daha sonra gazetecilerden ayrılarak Sin Köyü'ne doğru yaya olarak yola çıktı.

ARAMA EKİBİNDEN HABER YOK
Dün gece yarısı köye giden CHP'lilerle bir süre sonra irtibat kesildi. Grubun köye ulaşıp ulaşmadığı konusunda henüz bilgi alınamazken, kendilerine cep telefonları ile ulaşılamadı. CHP İl Başkanı Hüseyin Zeytin ile onu aramaya giden İl Başkan Yardımcısı Yılmaz Kılıçoğlu'nun da aralarında bulunduğu 10 kişilik gruptan haber alınamaması üzerine Tunceli İl Özel İdaresi, köy yolunun açılması için bölgeye ekip gönderdi.
Yoğun kar yağışının etkili olduğu Dersim'de 150 köye 5 gündür elektrik verilemediği belirtildi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Gök: Muhalefet şerhini Meclis'e sunacağız

SONRAKİ HABER

İmralı Heyeti adaya hareket etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...