09 Ocak 2015 07:54

Metin Göktepe Kuşadası'nda anıldı

Paylaş

19 yıl önce, gözaltında polisler tarafından dövülerek öldürülen Evrensel Gazetesi Muhabiri Metin Göktepe, Kuşadası’nda unutulmadı. Kuşadası Belediyesi Erkan Yücel Sahnesindeki anma etkinliği, Yönetmen Nazım Alpman’nın “Taçlandırılmış Gazetecilik” belgeseli ile başladı. Belgeselin ardından Alpman ve  Evrensel Gazetesi İzmir Temsilcisi Emine Uyar’ın konuşmacı olarak katıldığı panelde, Göktepe’nin öldürülmesi ve sonrasında yaşananlar konuşuldu.  
Yönetmen Nazım Alpman, ”Metin’in ölümüyle daha sonraki gazeteci öldürülmelerinin önü kesilmiş oldu. Bu 2007’de Hrant Dink’in öldürülmesine kadar sürdü.  Göktepe davası ile polisler ilk kez yargı önüne çıktı. Bu dava gazetecilerin fikri takibi ve dayanışması ile basın tarihi açısından çok önemlidir’ dedi.
Evrensel Gazeteci İzmir Temsilcisi Emine uyar ise, ‘Metin Göktepe’nin öldürüldüğü günü dün gibi hatırlıyorum, ben o dönem gazeteci değildim. Onun gülümsemesi öldürüldükten sonra bile yüzünden gitmedi.  Devletin en tepesinden en alt kademesine kadar bütün görevlileri gerçeğin üzerini örtmeye çalıştılar ama beceremediler. Bu dayanışma, takip ve ısrarla oldu. Bunda o dönem bu davanın peşini bırakmayan tüm gazetecilerin emeği var.’ sözlerine yer verdi. (Aydın/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Bask'ta gençler polise 'insan duvarı' ile direniyor!

SONRAKİ HABER

Çocuklarının gözü önünde öldürüldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...