20 Temmuz 2011 07:28

PKK'li sanıp öldürdüler

Samsun'un Havza İlçesi'nden 6 kilometre uzaklıkta bulunan Paşapınar Köyü'nde yaşayan annelerinin yanına gitmek üzere eski Ankara yolu üzerinde yürüyen Gökhan Çetintaş (16) ve Habip Çetintaş (18) isimli iki kardeşe ateş açan askerler, kardeşlerden Gökhan Çetintaş'ın ölümüne sebe

PKK'li sanıp öldürdüler
Paylaş

Samsun'un Havza İlçesi Boğaziçi mevkiinde dün gece saatlerinde, askerler PKK'li oldukları iddiasıyla iki kardeşin üzerine ateş açarak, 16 yaşındaki bir çocuğun ölümüne sebep oldu. Edinilen bilgiye göre, Samsun'un Havza İlçesi'nde yaşayan Gökhan Çetintaş (16) ve Habip Çetintaş (18) kardeşler, dün gece Havza'dan 6 kilometre uzaklıkta bulunan Paşapınar Köyü'nde yaşayan annelerinin yanına gitmek üzere yürüyerek gitmek üzere yola çıktı. Eski Ankara yolu üzerinden yürüyemeye başlayan iki kardeşin üzerine iddialara göre, Boğaziçi mevkiinde askerler tarafından PKK'li oldukları iddiasıyla ateş açılmaya başlandı. Açılan ateş sonucu kardeşlerden 16 yaşındaki Gökhan Çetintaş, vücuduna isabet eden kurşunlar nedeniyle olay yerinde hayatını kaybetti. Ağabeyi Habip Çetintaş ise saldırıdan yara almadan kurtulmayı başardı.

İddialara göre, yolda 2 kişinin yürüdüğünü görüntüleyen askerler, ''Dur'' ihtarı yaptı. Kardeşlerin 'Dur' ihtarına uymamaları ve silahla karşılık verdikleri iddiasıyla kurşunların hedefi olduğu iddia edildi. Yine bu iddiayı desteklemek için hayatını kaybeden Gökhan Çetintaş'ın yanında kuru sıkı silah bulunduğu ileri sürülüyor. Askerlerce öldürülen Gökhan Çetintaş'ın cenazesi olay sonrası otopsi yapılmak üzere Samsun'un Havza İlçesi Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Ağabeyi Habip Çetintaş ise, sorgulanmak üzere Havza İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Kardeşlerin Havza Kaymakamlığı'nda çay ocağı işleten babaları Hasan Çetintaş'ın da yine polis tarafından ifadesi alınmak üzere gözaltına alındığı öğrenildi.

VALİYE GÖRE ÇOCUKLAR ATEŞ AÇMIŞ

Havza Jandarma Komutanlığı'ndan çıkışında basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, "Bölgede bölücü terör örgütü mensuplarının geçiş yapabileceğine dair istihbari bilgiler alınmış. Muhtemel geçiş noktaları üzerinde güvenlik güçlerimiz arama tarama faaliyetleri gerçekleştirmişti. Bu kapsamda alınan duyumlar ve yapılan çalışmalar neticesinde Havza ilçemizde de bir noktada demiryolunun da güzergâh olarak kullanılabileceği bir noktada iki kişinin terörist olabileceği şüphesiyle değerlendirme yapılarak güvenlik birimlerince 'dur' ihtarında bulunulmuş. Bu ihtara kişilerin daha sonra kuru sıkı tabanca ile 3 el ateş ederek karşılık vermeleri üzerine güvenlik birimlerince de karşı ateş açılmak suretiyle bir çatışma gerçekleşmiş. Daha sonra yapılan araştırmada Havza nüfusuna kayıtlı gerçek yaşı 16 olan Gökhan Çetintaş adlı bir vatandaşımız yaşamını yitirmiştir. Konu ile ilgili olarak cumhuriyet savcılığımızca adli tahkikat başlatılmıştır. Bu anlamda Çetintaş'ın ailesine başsağlığı diliyorum" dedi. Aksoy, ölen gencin neden ateş açtığı yönündeki soruya ise, "Belki panik olabilir. Bu kişiler ağabeyi ile kardeşi. Bir köyde düğüne katılmışlar. Yaya olarak kendi evlerine döndükleri bir sırada çatışma olmuş. Bu konuda ilgili birimler soruşturmayı sürdürüyor. İhmal olup olmadığını adli makamlar değerlendirecek. Bendeki ilk bilgiler böyle. Süreç içinde farklı bir şey varsa ortaya çıkacak" şeklinde cevap verdi. (Samsun/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Van Gölü Kültür Sanat Festivali yarın başlıyor

SONRAKİ HABER

Mimarlardan ısı uyarısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa