20 Temmuz 2011 07:27

Van Gölü Kültür Sanat Festivali yarın başlıyor

Van Belediyesinin "Kültür sanatla özgür yaşama doğru" sloganıyla bu yıl düzenleyeceği 2. Van Gölü Kültür Sanat ve Doğa Festivali yarın başlayacak.Van Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Van Gölü Kültür Sanat ve Doğa Festivali yarın start alacak. "Kültür sanatla özgür yaşama&

Van Gölü Kültür Sanat Festivali yarın başlıyor
Paylaş

Van Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Van Gölü Kültür Sanat ve Doğa Festivali yarın start alacak. "Kültür sanatla özgür yaşama" sloganı ile gerçekleşecek festivale, Türkiye, Ortadoğu ve Avrupa'nın birçok ülkesinden çok sayıda sanatçı, aydın ve yazar katılacak. Festival için tüm hazırlıklar tamamlanırken, festival kapsamında "panel, söyleşi, konser, dinleti, tiyatro, çocuk şenlikleri, gezi, dengbêj divanı, defile, folklor ve halk dansları" etkinleri yapılacak.
 
Festival, yarın akşam saat 19.00'da Van Kalesi Tamara Butik'te Kürtlerin ilk opera Sanatçısı Mizgin Tahir'in dinleti vereceği açılış resepsiyonu ile başlayacak. Festivalin ilk günü olan 22 Temmuz Cuma günü saat 11.00'da Cumhuriyet Caddesi'nde kurulan bölge tanıtım stantları kurulacak ve sergiler açılacak. Akşam saatlerinde de BDP Van Milletvekili Aysel Tuğluk, DTK Dönem Sözcüsü Cemal Coşkun ve Gazeteci Yazar Veysi Sarısözen'in katılacağı "Anayasada Demokratik Özerklik" paneli yapılacak. Festival 24 Temmuz Pazar günü Koma Nergizê Botan, Cophi, Özlem Özdil ve Agirê Jiyan'ın konseriyle son bulacak. (VAN/DİHA) 
ÖNCEKİ HABER

Hak-İş Pazartesi günü masaya oturuyor

SONRAKİ HABER

PKK'li sanıp öldürdüler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...