08 Ocak 2015 10:45

SGK ve İŞKUR emekçileri ikramiyelerini istedi

Büro Emekçileri Sendikası İzmir Şubesi SGK ve İŞKUR çalışanlarının ikramiye haklarının geri verilmesi için İŞKUR İl Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaptı.

Paylaş

Büro Emekçileri Sendikası İzmir Şubesi SGK ve İŞKUR çalışanlarının ikramiye haklarının geri verilmesi için İŞKUR İl Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaptı. “Anayasa mahkemesi kararına uyulsun, ikramiyelerimiz ödensin” pankartı açan SGK ve İŞKUR emekçileri, “Hırsızlara değil, emekçiye bütçe” , “İkramiye hakkımız engellenemez” sloganları attı.

Basın açıklamasını okuyan BES İzmir Şube Başkanı Selma Şen, 666 sayılı Kanun Hükümde Kararname ile kaldırılan ikramiye haklarının, Anayasa’ya aykırılık ve yetki kapsamında olmadığı gerekçesiyle Anayasa Mahkemesince iptal edildiğini ve 07.07.2014 tarihinde düzenleme süresinin dolmasına rağmen bugüne kadar herhangi bir adım atılmadığını anlattı. Gerekli düzenlemelerin yapılarak ikramiyelerinin ödenmesini istediklerini ifade edene Şen, “İzmir, Denizli ve Aksaray idare mahkemelerinin ikramiyelerinin ödenmesi yönünde vermiş olduğu kararlarda dikkate alınarak 2012 Temmuz dönemi, 2013 Ocak-Temmuz, 2014 Ocak-Temmuz ve 2015 Ocak dönemlerine ait ikramiyelerin yasal faizi ile SGK ve İŞKUR emekçilerine ödenmesi gerekmektedir” dedi. Şen, 15 Ocak tarihi itibariyle ikramiye talep dilekçelerini ilgili kurumlara vereceklerini ve hukuk mücadelesini başlatacaklarını belirtti.

Daha sonra söz alan BES Genel Başkanı Fikret Aslan ise, mücadelelerine ısrarla devam edeceklerini ve buradan bir kez daha SGK ve İŞKUR genel müdürlüklerine, Çalışma Bakanlığına ve hükümete seslendiklerini söyleyerek, “Artık bir an önce emekçi karşıtı politikalarınızdan tutumunuzdan vazgeçin ve derhal gasp etmiş olduğunuz ikramiyeleri ödeyin” dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

TMMOB, Bakanlığa siyah çelenk bıraktı

SONRAKİ HABER

Ege Üniversitesi öğrencileri Metin Göktepe’yi andı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...