08 Ocak 2015 10:39

TMMOB, Bakanlığa siyah çelenk bıraktı

Türk Mimar ve Mühendis Odaları Birliği (TMMOB) TBMM gündemindeki torba yasa tasarısına karşı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bahçesine siyah çelenk bıraktı.

Paylaş

Türk Mimar ve Mühendis Odaları Birliği (TMMOB) TBMM gündemindeki torba yasa tasarısına karşı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bahçesine siyah çelenk bıraktı.

Burada konuşan TMMOB Başkanı Mehmet Soğancı, neoliberal politikalarla Türkiye’nin yağmalanmasına karşı mücadele ettiklerini söyledi. İşçi cinayetlerine kurban gidenlerin, yağmanın, rantın hesabını sormak için AKP’nin hedefinde olduklarını ifade eden Soğancı “60 yıllık bu kurum demokratik mevzilerini koruyacaktır. Gericiliğin alt edildiği, bilim ve tekniğin aydınlığında yeni bir Türkiye mücadelemiz sürecektir” dedi. (Ankara/EVRENSEL)


İZMİR'DEKİ YÜRÜYÜŞE POLİS ENGEL OLMAK İSTEDİ

İzmir’de de ‘TMMOB Halktır, Susturulamaz’ diyen yüzlerce mimar ve mühendis polisin engelleme çalışmalarına rağmen Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün önüne siyah çelenk bırakarak, hükümetin TMMOB üzerinde baskı kurmaktan vazgeçmesini istedi.

TMMOB Genel Merkezi’nin aldığı kararla İzmir’de TMMOB’a bağlı odalar eylemdeydi. Tepekule Kongre ve Kültür Merkezi önünde bir araya gelen TMMOB üyeleri hükümetin çıkarmak istediği son torba yasayla birlikte, kurumlarının haklarının tırpanlanmasına karşı ‘TMMOB Torbaya Sığmaz’ dedi. Emniyet kitlenin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün önüne yürümesine engel olmak istese de, TMMOB üyeleri kararından vazgeçmedi ve yürüyüşe geçti.

‘BU TORBA YASALARI DERHAL GERİ ÇEKİN’

‘TMMOB’a Dokunma’ yazılı siyah çelenk en önünde taşındığı yürüyüşte mimar ve mühendisler hep bir ağızdan hükümete olan tepkilerini dile getirdi. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün önünde açıklamayı okuyan TMMOB İKK Sözcüsü Melih Yalçın son torba yasasının içinde AKP’nin rant politikalarına karşı gördüğü en büyük engelin TMMOB’un olduğunu vurgulayarak “Şimdi Çevre ve Şehircilik Bakanı’na sesleniyoruz. Hazırladığınız yasa değişikliği, meslek alanlarımızın ve örgütümüz TMMOB’nin tüm birikimlerini halkımızın yararına kullanmaya, iktidarınızın yarattığı rant düzenini teşhir etmeye, ülkemizi aydınlık geleceğe taşımak için var gücümüzle çalışmaya devam etmemizi engelleyemeyecektir. O yüzden size tavsiyemiz şudur: Bu torba yasaları derhal geri çekin.Çünkü torba yasalarla altyapısı hazırlanan yalana, talana, yıkıma, yağmaya izin vermeyeceğiz.” dedi.  (İzmir/EVRENSEL)


'TALANA GEÇİT VERMEYECEĞİZ'

AKP iktidarının çıkardığı torba yasaları protesto eden TMMOB Adana İl Koordinasyon Kurulu tarafından Adana’da Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne siyah çelenk bırakıldı. Adana İKK Sekreteri Hasan Emir Kavi, "Torba yasalarla altyapısı hazırlanan yalana, talana, yıkıma, yağmaya izin vermeyeceğiz” dedi.

Adnan Kahveci Bulvarı’nda bulunan Makina Mühendisleri Odası Adana Şubesi önünde toplanan TMMOB’a bağlı odaların şube başkanları, Adana Baro Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık, DİSK Genel İş Şube Başkanı Kemal Aslan, KESK eş Başkanı Şaziye Köse, siyasi parti temsilcileri, meslek kuruluşları başkan ve yöneticileri ile mimar-mühendis-şehir plancıları katıldı. “Ülkemize meslek odalarımıza, geleceğimize TMMOB’a sahip çıkıyoruz” yazılı pankart ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne siyah çelenk bırakıldı. TMMOB Adana İKK Sekreteri Hasan Emir Kavi bir konuşma yaptı. AKP İktidarının tüm ülkeyi yeniden dönüştürme, halka ait tüm alanları sermayeye açma, kentsel ve doğal değerleri talan etme politikalarında artık son aşamaya gelindiğini söyleyen Kavi, siyasal iktidarın, hazırladığı torba yasalarla kamusal alanlara el koyma ve rant süreçlerinin önündeki son engelleri de kaldırmaya hazırlığını ifade etti. Torba yasaların derhal geri çekilmesini isteyen Kavi, torba yasalarla altyapısı hazırlanan yalana, talana, yıkıma, yağmaya İzin vermeyeceklerini vurguladı. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Anadolu Üniversitesi öğrencileri Metin Göktepe'yi andı

SONRAKİ HABER

SGK ve İŞKUR emekçileri ikramiyelerini istedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...