20 Temmuz 2011 06:14

Avukatlardan Demirbaş'a destek ziyareti

İstanbul Barosu avukatları, KCK davasından tutuklanan ve sağlık sorunları nedeniyle tahliye edilen ancak yurt dışı yasağı bulunduğu için tedavi olamayan Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş'a destek ziyaretinde bulundu.KCK davasından tutuklu bulunurken sağlık sorunları nedeniyle tahliye edilen ancak yurt dışı yasağı bulunduğu için tedavi olamay

Avukatlardan Demirbaş'a destek ziyareti
Paylaş


KCK davasından tutuklu bulunurken sağlık sorunları nedeniyle tahliye edilen ancak yurt dışı yasağı bulunduğu için tedavi olamayan Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş'a destek ziyaretleri devam ediyor. İstanbul Barosu avukatlarından oluşan bir heyet, sürekli olarak kan pıhtılaşması riskine bağlı olarak her an ölüm tehlikesiyle karşı karşıya bulunan Demirbaş'ı makamında ziyaret etti. Aralarında Katılımcı Avukatlar Grubu'ndan Ergin Çimen, Bayram Bahri Belen, Ahmet Dimbar, Çağdaş Avukatlar Grubu'ndan Gürsel Demir, Özgürlükçü Hukukçular Derneği'nden Mahmut Taşçı, Oğuz Uğur Olca ve Fırat Epözdemir'in bulunduğu avukatlar, Demirbaş'ın yurt dışı yasağının kaldırılması için gerekli girişimlerde bulunacaklarını belirtti. Yurt dışında tedavi olması gereken ancak yasağı bulunduğu için tedavi olamayan Demirbaş'ın konusunu Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Adalet Bakanı ve AB İnsan Hakları kuruluna taşıyacaklarını belirten avukatlar, yurt dışı yasağının İnsan Hakları Beyannamesi'ne aykırı olduğunu kaydetti.

Yaptıkları ziyaretten dolayı avukatlara teşekkür eden Demirbaş, hastalığının genetik olduğunu kanama ve pıhtılaşma riski nedeniyle ölümcül olduğunu ifade etti. Demirbaş, Hastalığımın tedavisi Amerika, Belçika ve İsveç'te mümkün. Ancak yurt dışı yasağı nedeniyle gidemiyorum. Desteklerinizden dolayı teşekkür ederim. Moralimiz iyi, bu nedenle hastalıkla mücadele etmeye devam edeceğim" diye konuştu. (Diyarbakır/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Süper Kupa finali ertelendi

SONRAKİ HABER

'İyi çocuklar' yarın hakim karşısına çıkıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...