07 Ocak 2015 15:54

Mohsen Namjoo Türkiye'de!

“Hiçbir sözümüz umutsuzluk taşımayacak, inanacağız, inandıracağız, yaşadığımız cehennemin cennete dönüşeceğine.Herkesin unuttuğu küçük bir çocuğa gülümseyerek, İnsanların koşarak geçerken farketmediği mendilci amcanın gülüşüne karşılık vererek

Paylaş

Yıllardır performansı merakla beklenen İranlı efsane sanatçı 28 Ocak 2015’te Ankara Congresium’da, 30 Ocak 2015’te ise İstanbul Harbiye Kongre Merkezi’nde konser verecek. Bilet fiyatlarının beklenenin üstünde olmasıyla sevenleri bir parça hayal kırıklığına uğrasa da İranlı muhalif müzisyenin biletleri hızla tükenmeye başladı. İran klasik müziği altyapısını kullandığı müziğinde setar çalmasının yanında söz yazarlığı da yapan sanatçı en çok ‘Ey Sareban’la tanınıyor. Sevilen şarkılarından biri olan ‘Nobahari’nin bir kısmı şöyle:

“Hiçbir sözümüz umutsuzluk taşımayacak,
inanacağız, inandıracağız, yaşadığımız cehennemin cennete dönüşeceğine.
Herkesin unuttuğu küçük bir çocuğa gülümseyerek,
İnsanların koşarak geçerken farketmediği mendilci amcanın gülüşüne karşılık vererek...
Ve bırakarak bu dünyanın tüm kandırmacılarını kendimize insanca bir yol çizeceğiz!
Gelmek isteyen ardımıza düşecek...
Gel!”


ADOLF

10 Ocak’ta İstanbul Bo Sahne’de, 21 Ocak’ta Ankara Şinasi Sahnesi’nde, 13 Ocak’ta Konya Konevi Kültür Merkezi’nde temsil edilecek bu tek kişilik oyun Hitler’in son 12 saatini 1,5 saatte dolu dolu yaşatmayı hedefliyor. Oyun hakkında yazarı tarafından  “Bence tiyatronun birçok görevi ve işlevi var. Bunlardan biri de izleyicinin karşısına çıkıldığında onların arkalarına yaslanarak oyunu izlemelerini değil, koltuklarında dikilerek bazı gerçeklerle yüzleşmelerini sağlamaktır. Bazen bunu yapmanın tek yolu onları, aslında görmek istemedikleri şeylerle yüzleştirmektir ve Adolf da böyle bir oyun.”  sözleri sarf edilen Adolf tiyatro severler için sahnelenmeyi bekliyor.


İNCESAZ İSTANBUL KONSERİ

Müzikal yorum anlamında Türkiye’nin en özgün gruplarından biri olan İncesaz 10 Ocak’ta Türker İnanoğlu Show Center’da. Senfoni orkestralarıyla da verdiği konserlerle oldukça ses getiren grup bugüne kadar birçok dizi ve film müziklerinin yapımını üstlenmişti. Bunların en bilinenleri; ‘Ekmek Teknesi’, ‘İkinci Bahar’ ‘Çınaraltı’, ‘Sev Kardeşim’di. Cumartesi akşamı 21:00’da gerçekleşecek konser tüm İncesaz severlerine duyurulur.


ANKARA PİYANO FESTİVALİ

Dünyanın en yetenekli piyanistlerini başkentte buluşturacak festival 14 Ocak-27 Şubat arasında Altus Kültür Sanat kapsamında gerçekleşecek. Festivalin açılışını Küba ezgilerini cazla yorumlayan Omar Sosa ve ve İtalyan trompetçi Paolo Fresu ikilisi yapacak. Konser 14 Ocak 21:30’da ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi Kemal Kurdaş Salonu’nda. Festival programını  adresinden takip edebilirsiniz.

ÖNCEKİ HABER

İstanbul'da okullar yarın da tatil edildi

SONRAKİ HABER

E-spor deyip geçme

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...