07 Ocak 2015 15:02

Orhan Kemal Kültür Merkezi Çukurova’da açılıyor

Edebiyatımızın Büyük Ustası Orhan Kemal’in ölümünden 45 yıl sonra Çukurova’da Orhan Kemal Kültür Merkezi açılacak. 39 sivil toplum kuruluşunun destekleriyle bugün açılan Orhan Kemal Kültür Merkezinin etkinlikleri kapsamında hemen yanında yer alan binada, Turhan Selçuk’un adının verildiği Sanat Okulu’nun da açılışı gerçekleşecek.

Paylaş

Edebiyatımızın Büyük Ustası Orhan Kemal’in ölümünden 45 yıl sonra Çukurova’da  Orhan Kemal Kültür Merkezi açılacak. 39 sivil toplum kuruluşunun destekleriyle bugün açılan  Orhan Kemal Kültür Merkezinin etkinlikleri kapsamında hemen yanında yer alan binada, Turhan Selçuk’un adının verildiği Sanat Okulu’nun da açılışı gerçekleşecek.

Orhan Kemal Kültür Merkezi; üç sergi salonu, 600 kişilik tiyatro salonu ile birlikte Turhan Selçuk Sanat Okulundan oluşuyor.

Açılışta Filiz Otyam ile birlikte Etem Çalışkan “Orhan Kemal’e Selam” adlı sergiyi açacaklar. Orhan Kemal’in oğulları Işık ve Nazım Öğütçü ile Turhan Selçuk’un kızı Aslı Selçuk’un katılacağı gecenin konukları arasında edebiyatımızın önemli kalemlerinden Füruzan, film Yönetmeni Ali Özgentürk de yer alacak.

Turhan Selçuk Sanat Okulunun sergi alanında ise usta Turhan Selçuk’un “Söz Çizginin” isimli sergisi sanatseverlerle buluşacak. Etkinlikte Altınoran Düşünce ve Sanat Platformu üyeleri, Adanalı Ressamlar Topluluğu (ART) üyeleri ve Mesut Dikel’den oluşan karma bir serginin de aynı gün açılışı gerçekleşecek.

Bu önemli sergilerin yanı sıra Orhan Kemal Kültür Merkezinin içerisinde yer alan tiyatro salonunda ise Adana Kültür Sanat Derneği üyelerinden Nazan Arabacı Balcı, Sevinç Kökenler ve Halit Gökmen, Orhan Kemal şiirlerinden oluşan bir sunum gerçekleştirecek. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

İzmir Kent Kitaplığı 100. kitabını yayınladı

SONRAKİ HABER

Kalemleri sahipsiz değil

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...