07 Ocak 2015 07:42

Köylüler taş ocağı şantiyesini bastı

İzmir-İstanbul Otoyolu inşaatında kullanılma gerekçesiyle kurulmak istenen taş ocağı şantiyesini köylüler bastı. Kadınlı erkekli yaklaşık 200 köylü şantiye binası, bazı iş makinaları ve kamyonların camlarını kırdı.

Paylaş

İzmir-İstanbul Otoyolu inşaatında kullanılma gerekçesiyle kurulmak istenen taş ocağı  şantiyesini köylüler bastı. Kadınlı erkekli yaklaşık 200 köylü şantiye binası, bazı iş makinaları ve kamyonların camlarını kırdı.

Akalan Köyü yakınlarında açılmak istenen taş ocağı için köylüler bir süre önce “Yürütmenin durdurulması" isteğiyle İdare Mahkemesi'ne dava açtı. Başvuru henüz sonuçlanmazken firmanın şantiye kurup hazırlıklara başlaması köylülerin tepkisini çekti.

Bir süredir burada çeşitli eylemlerle seslerini duyurmaya çalışan köylüler bugün bölgeye iş makinalarının gelmesi ve çalışmaya başlayacağının duyulması üzerine sabah erken saatlerde kadınlı erkekle bölgeye gitti. Ellerinde sopalar da bulunan kadınlı erkekle 200 kadar köylü iş makinalarının bölgeden çekilmesini istedi. Ancak bir süre sonra şantiyede çalışmanın durmadığını öne süren köylüler şantiye binasını bastı. Şantiyenin camları kırıldı. Köylüler daha sonra bir iş makinası ile bölgeye getirilen kamyonların da camlarını kırdı. Jandarma Robokop timleri iş makinalarının etrafını çevirip şantiyeyi korumaya aldı.

Köy Muhtarı Mustafa Çaktuğ, “Köyümüzde taş ocağı istemiyoruz. ÇED raporu da alınmamış. Çalışmalar başladığı zaman başımıza taş yağacak. Kurulmak istenen taş ocağı köye çok yakın. Taş ocağı 200 öğrencinin okuduğu okula 650 metre uzaklıkta. Taş ocağından biran önce vazgeçilsin. Köyden daha uzak bir yerde açılsın" dedi. (DHA)

 

ÖNCEKİ HABER

İncirlik'teki patroitler değişiyor

SONRAKİ HABER

Evrensel Donbass'ta!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...