06 Ocak 2015 13:17

‘Kobanêli kadınların çığlığını duydum’

Kobanêli kadın ve çocuklar için başlatılan “Kız Kardeşlik Köprüsü” kampanyası il il ilçe ilçe büyümeye devam ediyor. Geçtiğimiz ay kampanya için ilk adımı atan Ankara Keçiörenli kadınlar, bu kez de Keçiören Ovacık Mahallesinde Ovacık Derneğinde bir araya gelerek yardımlar için komiteler oluşturdu.

Paylaş

Selmane ERTEKİN
Hasan AKBAŞ
Ankara

Kobanêli kadın ve çocuklar için başlatılan “Kız Kardeşlik Köprüsü” kampanyası il il ilçe ilçe büyümeye devam ediyor. Geçtiğimiz ay kampanya  için ilk adımı atan Ankara Keçiörenli kadınlar, bu kez de  Keçiören Ovacık Mahallesinde Ovacık Derneğinde bir araya gelerek yardımlar için komiteler oluşturdu.

Etkinlikte Kobanê’de yaşanan savaş tiyatro oyunuyla canlandırıldı. Oyunun ardından konuşan Beyaz Yalçın, bugüne kadar Kobanê’de yaşanılanları sosyal medya ve  televizyonların haber bültenlerinde izlediğini söyleyerek, “Burada az önce yapılan drama ile, savaşı yaşadım. Kobane’yi yaşadım kadınların, çocukların çığlığını duydum. En çok acıyı kadınların, çocukların yaşadığına tanık oldum sanki. Onlara ellerimi uzatmak için müthiş çaba sarf ettim”dedi. Nuray  Kaya ise, “Şurada çok kısa sürede yapılan drama ile çok şey öğrendim. Önce kendimi başkalarının yerine koymayı öğrendim”diye konuştu. Dünyada Türkiye’de yaşanılanları takip etmeye çalıştığını fakat etkinlikte adeta Kobanê’yi yaşadığını söyleyen Şengül Yağız ise, Kobanêlilerin ihtiyaçları doğrultusunda kadınlar olarak ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını söyledi.

‘EMEK MÜCADELESİ İÇİN DE ÖNEMLİ BİR ADIM’

Etkinlikte konuşan Eğitim Sen 3 No’lu Şube Kadın Sekreteri ve Drama Hocası Songül Başbuğ, kadınların yan yana gelerek oluşturduğu dayanışmanın  emek,demokrasi, barış ve kadın mücadelesi için de büyük önem taşıdığına vurgu yaptı. Eğitim Emekçisi Yurdagül Cabat da, “AKP iktidarının perde arkasından IŞİD’i desteklediğini,  kadın katliamlarına birlikte imza attıklarını biliyoruz. Ortadoğu’da estirilen politikalarla, buradaki politikalar bağımsız değil. Oradaki kadınlar kurtulmadan bizim kurtulmamız, bölge kurtulmadan da tüm kadınların kurtulması mümkün değil” diye konuştu.

TÜM KURUMLARLA GÖRÜŞECEĞİZ’
 

Kadınlardan Nazife Ortakçı kurdukları komitenin yardımlar için kapı kapı dolaşacağını söyleyerek şöyle devam etti: “Burada halihazırda bir derneğimiz var, önce derneği ziyaret ederek derdimizi anlatmaya çalışacağız maddi ya da ne yapabiliyorlarsa  desteklerini isteyeceğiz. Muhtarlığımız var buraya da aynı taleple gideceğiz. Çevremizde  bize yakın olan dernek ve demokrasi kuruluşlarını ziyaret ederek  onlardan da Kobanê’de savaşı yaşamış  kadın ve çocuklar için ellerinden ne geliyorsa desteklerini isteyeceğiz” dedi.

 

ÖNCEKİ HABER

Musa Anter ve JİTEM davası da taşındı

SONRAKİ HABER

Acil servislere 9 ayda 80 milyon başvuru

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...