06 Ocak 2015 11:41

Mersin’de direniş sürüyor

Mersin Büyükşehir Belediyesinin taşeron firmalarında çalışırken sözleşmeleri bittiği için işten atılan 1893 işçinin, 3 ay önce Özgür Çocuk Parkı’nda kurdukları direniş çadırındaki direnişi sürüyor.

Paylaş

Mersin Büyükşehir Belediyesinin taşeron firmalarında çalışırken sözleşmeleri bittiği için işten atılan 1893 işçinin, 3 ay önce Özgür Çocuk Parkı’nda kurdukları direniş çadırındaki direnişi sürüyor. Destek standı açıp imza toplayan işçiler, soğuk havadan korunmak için varilde yaktıkları odunla ısınmaya çalışıyor.Yaptıkları eylemler sırasında gözaltına alınıp serbest bırakılan Genel-İş Mersin Şubesine bağlı işçiler, Büyükşehir Belediye Başkanı MHP’li Burhanettin Kocamaz’dan atılan işçileri geri almasını istiyor.

MAHKEMELER İŞE GERİ DÖNÜŞ KARARI VERİYOR

270’e yakın işçinin işe iade davası açtığını belirten Genel-İş Mersin Şube Mali Sekreteri Vakkas Kılınç, topladıkları imzaları da Meclise göndereceklerini söyledi. Kılınç, “İşçilerin işe dönmesini arzu ediyoruz. Zaten, biten davalarda mahkemeler ‘işe iade’ karar veriyor. Başkan Kocamaz, ‘Kimseyi işinden etmedim, işi bitti güle güle dedik’ diyor. Bu koca bir yalan. Çünkü park, asfalt ve bahçe işleri bitmiyor. Çıksın kamuoyuna, ‘2 bin işçiyi ekmeğinden aşından ettim’ desin. Ya da, madem kimseyi işinden etmiyor, atılan arkadaşları geri işe alsın” dedi.

KIZI LÖSEMİ HASTASI

Büyükşehir Belediyesinde 2006 yılından bu yana park ve bahçeler işçisi olarak çalışan 41 yaşındaki Serkan Koku, işsiz kaldığı için lösemi hastası olan kızı 8 yaşındaki Sudenaz’ın tedavisi konusunda büyük sıkıntılar yaşadığını söyledi. Koku, “Sayın Burhanettin Kocamaz göreve başladıktan sonra işsiz kaldık. İkinci darbeyi de kızımın lösemi hastası olduğunu öğrenince aldık. Burhanettin Kocamaz’a sesleniyorum. Bizi işimizden aşımızdan ederek şu çocuğun günahını vebalini nasıl ödeyeceksin? Ben hem maddi hem manevi olarak çok sıkıntı çekiyorum. Eğer vicdanın, insafın varsa bize işimizi aşımızı geri ver” diye konuştu. (Mersin/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Tuzla’da iş cinayeti

SONRAKİ HABER

AYM, seçim barajı başvurularını reddetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...