19 Temmuz 2011 11:06

ABD Kaddafi’yle görüşmüş

KADDAFİ rejiminin temsilcileriyle yapılan görüşmeye ilişkin, ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Libya liderinin ayrılması gerektiği konusunda net ve kararlı  bir mesaj verildiği belirtildi. ABD’li diplomatlar görüşmede, herhangi bir müzakere yürütülmediğini vurguladı.Libya hükümetind

ABD Kaddafi’yle görüşmüş
Paylaş

KADDAFİ rejiminin temsilcileriyle yapılan görüşmeye ilişkin, ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Libya liderinin ayrılması gerektiği konusunda net ve kararlı  bir mesaj verildiği belirtildi. ABD’li diplomatlar görüşmede, herhangi bir müzakere yürütülmediğini vurguladı.

Libya hükümetinden bir sözcü ise, ABD tarafıyla önkoşulsuz olduğu sürece diyaloğa açık olduklarını söyledi. Libya hükümeti sözcüsü Musa İbrahim, görüşmenin ABD’yle ilişkilerin onarılması yönünde önemli bir adım olduğunu belirtti.
Trablus’ta gazetecilere yaptığı açıklamada, her türlü diyaloğu ve barış girişimini, dışarıdan karar verilmediği sürece desteklediklerini söyleyen Musa, “Her şeyi görüşürüz, ama barış müzakereleri için ön koşul olmamalı. Bırakın geleceklerine Libyalılar karar versin” dedi.

ABD’li diplomatlar, Libya rejimine gereken mesajın iletildiğini, dolayısıyla Libya tarafıyla yeni görüşmeler planlanmadığını belirtirken, görüşmeye katılan ABD heyetinde, Yakındoğu konularından sorumlu bakan yardımcısı Jeffrey Feltman ile Libya Büyükelçisi Gene Cretz’in bulunduğunu duyurdu. Görüşmenin yeri konusunda net bir mesaj vermezken, Libyalı muhataplar Cumartesi günü Tunus’ta gerçekleştiğini söyledi.  (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

İran’ın nükleer faaliyetleri sürüyor

SONRAKİ HABER

Chavez kansere inat yeniden aday olacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...