19 Temmuz 2011 11:04

Fukuşima’dan et ithalatı yasaklanıyor

JAPONYA’da, Fukuşima’dan gelen sığırların etinde radyasyon tespit edilmesinin ardından, gıda güvenliği ile ilgili endişeler artıyor. Nükleer krizle mücadele eden Japon hükümeti, Fukuşima’dan yapılacak büyükbaş hayvan nakliyatını durdurabileceğini açıkladı.Japonya Baş Kabine Bakanı Yukio Edano, hükümet

Fukuşima’dan et ithalatı yasaklanıyor
Paylaş

JAPONYA’da, Fukuşima’dan gelen sığırların etinde radyasyon tespit edilmesinin ardından, gıda güvenliği ile ilgili endişeler artıyor. Nükleer krizle mücadele eden Japon hükümeti, Fukuşima’dan yapılacak büyükbaş hayvan nakliyatını durdurabileceğini açıkladı.

Japonya Baş Kabine Bakanı Yukio Edano, hükümetin resmi bir sevkiyat yasağı uygulamaya koymaya hazırlandığını söyledi: “Bu noktada Fukuşima, gönüllü bir sevkiyat yasağı uyguluyor. Ancak hükümetin ve nükleer felakate karşı önlem merkezinin, resmi bir sevkiyat yasağı uygulamaya başlaması için, Sağlık, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Tarım, Orman ve Balıkçılık Bakanlığı ve Fukuşima belediyesi ile son detaylar üzerinde çalışıyoruz.”

Fukuşima nükleer santralinin yakınındaki bir çiftlikte radyasyonlu samanla beslenen sığırların etinin, başta başkent Tokyo olmak üzere çeşitli bölgelerdeki marketlerde satışa verildiği belirtildi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Genç işsizler rekor kırdı

SONRAKİ HABER

İran’ın nükleer faaliyetleri sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa