19 Temmuz 2011 11:03

Clinton’dan Hindistan’a ‘terör’ desteği

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Türkiye ve Yunanistan’ın ardından iki gün boyunca resmi temaslarda bulunmak üzere Hindistan’a geldi. Clinton, Hindistan Dışişleri Bakanı SM Krishna yaptığı görüşmede ikili ilişkiler ve “terörle mücadele” konularının yanı sıra Afganistan ve Pakistan’daki son gelişmeleri ele

Clinton’dan Hindistan’a ‘terör’ desteği
Paylaş

Görüşme öncesinde kısa açıklama yapan Clinton, Mumbai’de geçtiğimiz hafta 20 kişinin ölümüne sebep olan saldırılara atıf yaparak, Hindistan’a terörle mücadelede tam destek olabileceklerini belirtti. Clinton, iki ülke arasında terörle mücadelede işbirliği anlaşmaları olduğunu hatırlatarak, Mumbai’daki olayların bu anlaşmaları daha önemli hale getirdiğini belirtti. Hillary Clinton, Hindistan Başbakanı Manmohan Singh’e ile iki ülke arasındaki stratejik işbirliğini geliştirmek istediklerini belirtti.

Clinton ayrıca Hindistan Ulusal Güvenlik Danışmanı Shiv Shankar Menon ve iktidardaki Birleşik İlerici İttifak’ın lideri Sonia Gandhi ile de görüştü. Clinton’un bugün de Hindistan’daki ABD şirketlerinin temsilcileriyle bir araya gelmesi bekleniyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Önce bu polisleri araştırın

SONRAKİ HABER

Genç işsizler rekor kırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...