Yolsuzluk haberi yapan gazeteci kayıp
Meksika’nın körfez kenti Veracruz’da serbest gazeteci olarak çalışan Moises Sanchez Cerezo’dan cuma gününden beri haber alınamadığı belirtildi. Savcı Luis Angel Bravo Contreras da kayıp bildirimini doğruladı ve gazeteciyi bulmak için çalışmaların bizzat kendisi tarafından sürdürüldüğünü söyledi.
Gazeteci Cerezo’nun şehirdeki yolsuzluk ve toplumsal sorunlara ilişkin haberler yaptığı, aynı zamanda suça karşı oluşturulan sivil toplum örgütleri ile birlikte hareket eden bir aktivist olduğu belirtildi.
Gerek gazeteci, gerekse aktivist kimliği nedeni ile Cerezo’nun çok sayıda tehdit aldığını söyleyen yakınları, sosyal medyadan kayıp çağrısını olabildiğince geniş kesimlere duyurmaya çalışıyor.
Meksika’nın üçüncü kalabalık şehri olan Veracruz’da son yıllarda uyuşturucu çeteleri arasındaki savaş nedeni ile işlenen cinayet sayısı hızla artış göstermişti. (İstanbul/DİHA)
Evrensel'i Takip Et