19 Temmuz 2011 10:56

Türk-İş yüzde 4 zamda anlaştı

TÜRK-İŞ ile Hükümet arasında sürdürülen ve yaklaşık 230 bin işçiyi ilgilendiren kamu kesimi toplusözleşmelerinda anlaşma sağlandı.Türk-İş ile Hükümet arasında imzalanan protokole göre kamuda çalışan işçilere birinci yıl ilk altı ay için yüzde 4, birinci yıl ikinci altı ay için

Paylaş

Türk-İş ile Hükümet arasında imzalanan protokole göre kamuda çalışan işçilere birinci yıl ilk altı ay için yüzde 4, birinci yıl ikinci altı ay için yüzde 4, ikinci yıl birinci ve ikinci altı aylık dilimler için enflasyon oranında ücret artışı sağlandı. Vergi kayıplarının telafisi amacıyla bütün işçilere ortalama 85 lira olan ve her ay ödenen sosyal yardım paketi 145 liraya çıkartıldı.

Kamu sektöründe çalışıp düşük ücret alan işçilere de belli oranlarda iyileştirmeler yapıldı. Bu iyileştirmelere göre 1000 liranın altında ücret alanlara 1120 lirayı geçmeyecek şekilde 150 lira, 1000 ile 1200 arasında ücret alanlara 1290 lirayı geçmeyecek şekilde 130 lira, 1201 ile 1425 arasında ücret alanlara 1425 geçmeyecek şekilde 100 lira iyileştirme yapılacak.

İmzalanan sözleşmeyi gazetemize değerlendiren Petrol-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın, Türk-İş yönetimi ile 7 sendikadan oluşan kordinasyon kurulunun iki gündür değerlendirmeler yaptığını kaydetti.

Öztaşkın, “Herhangi bir grev kararı almadan, grev uygulama kararı almadan bunun ötesine geçmek mümkün değildi. Grevsiz eylemsiz ancak bu noktaya gelebilirdi” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Taşeron PTT işçilerinden motorlu maaş protestosu

SONRAKİ HABER

Önce bu polisleri araştırın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...