19 Temmuz 2011 10:35

Kampana'da saldırılara karşı ortak mücadele çağrısı

Deri-İş Sendikasına üye oldukları için işten atılan Kampana Deri işçilerinin fabrika önündeki direnişleri sürüyor. 122 gündür mücadele eden işçilere destek de devam ediyor.Tuzla Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan ve TEKSİF’İn örgütlü olduğu Rimaks Tekstil işçileri, öğle m

Kampana'da saldırılara karşı ortak mücadele çağrısı
Paylaş

Tuzla Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan ve TEKSİF’İn örgütlü olduğu Rimaks Tekstil işçileri, öğle molasında Kampana Deri işçilerini ziyaret etti. “Kampana’ya sendika girecek”, “Birleşe birleşe kazanacağız”, “Tuzla’da taşeron istemiyoruz” sloganlarını atan işçiler, sanayide yürüyüş yaparak Kampana Deri önünde toplandı.

Burada konuşan Deri-İş Tuzla Şube Başkanı Binali Tay, patronların işçilerin tüm haklarını elinden almak istediklerini, bunun için işçilerin örgütlenme ve sendikal haklarına saldırdıklarını söyledi.

Tay sendikalı olarak işbaşı yapana kadar fabrika önünden ayrılmayacaklarını dile getirdi.

TEKSİF Örgütlenme Uzmanı Asalettin Arslanoğlu da hükümetin ve sermayenin başta kıdem tazminatı olmak üzere işçilerin haklarına saldırdığını, bu saldırının ancak işçilerin birlikte ve ortak mücadelesiyle geri püskürtülebileceğini kaydetti. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kayıp Destan’ın izinde

SONRAKİ HABER

Taşeron PTT işçilerinden motorlu maaş protestosu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...