05 Ocak 2015 07:02

‘Sarayda oda büyüklüğünde zırhlı para kasa’ iddiası

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Atatürk Orman Çiftliği’ne yapılan Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın (Ak Saray) peşini bırakmıyor. Saray ile ilgili her gün yeni bilgileri kamuoyu ile paylaşan Mimarlar Odası Ankara Şubesi bu sefer de ‘zırhlı para kasaları’ iddiasını gündeme taşıdı.

Paylaş

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Atatürk Orman Çiftliği’ne yapılan Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın (Ak Saray) peşini bırakmıyor. Saray ile ilgili her gün yeni bilgileri kamuoyu ile paylaşan Mimarlar Odası Ankara Şubesi bu sefer de ‘zırhlı para kasaları’ iddiasını gündeme taşıdı. Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Saray’da oda büyüklüğünde yüksek güvenlikli zırhlı para kasaları bulunduğunu savundu. Candan, “Bir para kasası eksikti, o da tamamlanmış oldu." dedi.

Yazılı açıklama yapan Şube Başkanı Candan, dayanıklı, bankalarda ve finans kuruluşlarında kullanılan ve ihtiyaca göre, donanımlı özel olarak üretilen bu kasalarda, aydınlatma, içeriden otomatik kapanma, isteğe göre raf ve nakit kutular gibi aksesuarların yapıldığını ifade etti.

Başkan Candan, “Bunlar son derece teknolojik kasalar. 1. derece doğal sit alanında Atatürk'ün şartlı bağışı ihlal edilerek, hukuksuz bir şekilde, Atatürk Orman Çiftliği'nin bağrına saplanan kaçak sarayın her şeyi bizi ilgilendiriyor. Bu hukuksuzluğu yapanlar yargı önüne çıkana kadar mücadelemiz devam edecek.” şeklinde konuştu. (CİHAN)

 

ÖNCEKİ HABER

Enflasyonda artış

SONRAKİ HABER

Trans kadın hayatına son verdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...