19 Temmuz 2011 10:16

ÇAYKUR’dan üreticiye bir darbe daha

ÇAYKUR’un 1 hafta önce başlattığı 2011 yılı 2 sürgün yaş çay kampanyası kota ve kontenjan uygulamasıyla zor durumda kalan üreticiler, yaş çay alımlarına bir gün ara verilmesi nedeniyle bir kez daha mağdur edildi. Topladıkların çayların bozulmaması için hemen fabrikalara verilmesi gerekirken, alımların durdurulm

ÇAYKUR’dan üreticiye bir darbe daha
Paylaş

ÇAYKUR’a bağlı Ortapazar Çay Fabrikasına bağlı alım yerlerinde önceki gün 50 kilogram kontenjan uygulanmasına rağmen çay alımları sonucu fabrikada yaşanan izdiham nedeniyle ÇAYKUR yaş çay alımlarına bir gün ara verdi. Günlük 130 ton çay işleme kapasitesi bulunan Ortapazar Çay Fabrikası müdürlüğü yaşanan izdiham nedeniyle Tuğlalı 1-2, Pehlivantaşı, Bıldırcın, Küçükköy, Düzköy ve Ortapazar köyü alım yelerinde alım yapılmayacağını duyurdu.

CAMİDEN ANONS YAPILDI

Sabah erken saatlerde çay toplamak için bahçeye giden üreticiler, Cami hoparlörlerinden yapılan “ÇAYKUR’da bugün alım yapılmayacak” şeklindeki anonsla şok oldu. Çayın kartlaşmaması için zamanında topladıkları çayları satamayan çay üreticileri, sıkıntılı günler yaşarken, bölgede hava sıcaklıklarının artması nedeniyle üreticiler topladıkları ürünleri ÇAYKUR’un alım yapmaması nedeniyle bir gün sonraya kadar saklayamıyor. Çayın elinde yanmasından korkan binlerce çay üreticisi zorunlu olarak özel sektör çay fabrikalarının kapısını çalıyor. Özel sektör ise bu durumu fırsat bilerek üreticiden yaş çayı değerinin altında düşük fiyatla alıyor. Böylece üretici bir kez daha mağdur edilmiş oluyor.

SEÇİMLER ÖNCESİ KOTA ARTIRILDI SEÇİM SONRASI DÜŞÜRÜLDÜ

Binlerce çay üreticisi ÇAYKUR genel müdürlüğünün uyguladığı kota ve kontenjan nedeniyle oldukça sıkıntılı günler yaşarken, milletvekili genel seçimleri öncesi kotayı artıran ÇAYKUR seçimler sonrası kotayı yeniden düşürdüğünü açıklamıştı. Kotayı düşürmekle kalmayan ÇAYKUR ayrıca, kontenjan uygulamasına devam ederek, binlerce çay üreticisinin mağdur olmasına neden oldu. (RİZE)

ÖNCEKİ HABER

Suruç soğanı piyasada

SONRAKİ HABER

Ayçin: Patronlara ve AKP’ye en sert yanıt verilmeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa