05 Ocak 2015 01:02

Akdeniz’de bir hayalet dolaşıyor

Geçtiğimiz Eylülden bu yana, yüzlerce göçmeni denizin ortasında bırakarak kaçan mürettabatı nedeniyle ‘hayalet gemi’ denilen en az 15 geminin Türkiye’den yola çıktığı ileri sürülüyor.

Paylaş

Geçtiğimiz hafta art arda kurtarılan Ezadeen ve Blue Sky M isimli ‘hayalet gemiler’de neler yaşandığı yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Taşıdıkları yüzlerce ‘kaçak’ göçmeni denizin ortasında terk ederek aç ve susuz bırakan mürettebat nedeniyle ‘hayalet gemi’ olarak adlandırılan iki ticari geminin de Türkiye limanlarından yola çıktıkları tespit edildi. Göçmenleri kurtarma operasyonunun İtalyan komutanı, Eylül’den bu yana Türkiye’den yola çıkan en az 15 gemi olduğunu ileri sürdü. Öte yandan küçük botlara yönelik operasyonlar ve artan kazalar nedeniyle kaçakçıların artık hurdaya çıkan ticari gemileri kullandığı ve böylece tek bir seferde 1 milyon dolardan fazla para kazanabildiği belirtiliyor.

’10 GÜN ÖNCE MERSİN’DEN AYRILMIŞLAR’

Türkiye Mersin’den yola çıkan Sierra-Leone bandıralı yük gemisi 359 Suriyeli göçmenle önceki gün İtalya’nın Corigliano Calabro limanına ulaştı. Mürettabatı tarafından Akdeniz’in ortasında terk edilen Ezadeen isimli ticari gemide 62’si çocuk olan ve aralarında hamile kadınların da bulunduğu göçmenlerin tamamının Suriyeli olduğu açıklandı.

Save Children (Çocukları Kurtarın) örgütü İtalya sorumlusu Giovanna di Benedetto, Arapça bir tercüman bularak gemiden çıkan Suriyeli göçmenlerin neler yaşadıklarını öğrendi.  The Guardian’a konuşan Benedetto, “10 gün önce Mersin’den ayrılmışlar ve beş günü susuz ve yiyeceksiz geçirmişler” dedi.

EZADEEN’DEN 1.8 MİLYON DOLAR KAZANMIŞLAR!

Mürettebat terk ettikten sonra sürüklenmeye başlayan Ezadeen gemisindeki göçmenleri kurtarma operasyonunun başındaki Amiral Giovanni Pettorino, “Son birkaç haftadır yaşadığımız üçüncü olay, üçünde de yüzlerce kişi kaderlerine terk edilmişti” açıklaması yaptı. Amiralin anlattıklarına göre kaçakçılar artık hurdaya çıkmış paslı ticari gemileri 100-150 bin dolara satın alıyor. Yüzlerce göçmenle doldurulan ve kişi başı 6 bin dolara kadar varan ücretler toplanıyor. Amiral Pettorino, kaçakçıların 50 yıllık bir gemi olan Ezadeen’den 1.8 milyon dolar kazandığını hesapladıklarını belirtiyor. Kısacası koca gemiyi denizde bırakıp kaçmanın, kaçakçılara zararı yok!
Adkronos haber ajansına konuşan Amiral, gemileri denizde bırakıp kaçmanın deniz trafiği açısından çok tehlikeli olduğuna da dikkat çekiyor.

İTALYA’YA ÇARPMAYA AYARLAYIP KAÇTILAR

Öte yandan Ezadeen’den iki gün önce İtalya kıyılarına çarpmak üzereyken kurtarılan Blue Sky M isimli gemiden de 970 göçmen kurtarılmıştı. Moldova bayraklı kargo gemisinin de 14 Aralıkta Türkiye’nin Körfez limanından ayrıldığı ileri sürülüyor. Mürettebatın İtalya’ya yönelterek otomatik pilota bağladığı ve kaderine terk ettiği gemideki göçmenlerin çoğunun da Suriyeliler olduğu açıklandı.  Ülkedeki iç savaştan ve IŞİD’den kaçanların bulunduğu gemide göçmenlerin aç, susuz ve soğukta bırakıldığı kurtarma operasyonunun ardından ortaya çıktı. 100’den fazla göçmenin hipotermia nedeniyle tedavi altına alındığı öğrenildi.

Geminin Türkiye’den Hırvatistan’a doğru gittiği ancak son anda sert bir dönüşle İtalya’ya yöneldiği tespit edildi. Ülkenin güneydoğu ucunda Santa Maria di Leuca’ya yaklaştığında gemi, İtalyan güvenlik güçlerinin operasyonu ile kurtarıldı. Blue Sky M mürettabatıyla ilgili basına yansıyan bir iddia da göçmen kılığında İtalya’ya girdikleri.

Gemideki Suriyelilerden 4’ü ise insan kaçakçılarına yardım ettikleri iddiasıyla gözaltına alındı.

TÜRKİYE’DEN YOLA ÇIKAN 15 GEMİ İDDİASI

New York Times gazetesinde yayımlanan bir habere göre kurtarılan iki gemi, geçtiğimiz Eylülden bu yana Türkiye’den yola çıkarak denizde terk edilen en az 15 gemiden sadece ikisi. Gazete iddiasını yine Amiral Giovanni Pettorino’nun açıklamasına dayandırıyor.
Öte yandan İtalya’nın geçtiğimiz aylarda sona eren Mare Nostrum isimli göçmen kurtarma operasyonunun insan kaçakçılarını küçük botlardan büyük gemilere yönlendirdiği belirtiliyor.
Birleşmiş Milletler Mülteci Bürosu’ndan Carlotta Sami’ye göre geçtiğimiz iki ay boyunca, kaçakçılar, hurdaya çıkartılan eski kargo gemilerine yöneldi. Sami, “Bunlar genelde elektronik ekipmanlara sahip olmuyorlar“ diyor.

MARE NOSTRUM’DAN TRITON’A

Avrupa Birliği’nin sınır koruma programı Frontex’in uzmanlarından Antonio Saccano büyük gemilerin kullanımını “kaçakçılık ağlarının ne kadar güçlendiğinin ve sofistike haline geldiğinin bir göstergesi” olarak yorumluyor. Bugün İtalya’nın Mare Nostrum (Bizim Deniz) operasyonu yerine, Avrupa Birliği’nin ortak projesi olan “Triton” yürürlükte. Triton, Yunan Mitolojisinde deniz tanrısı Posedion’un oğlunun ismi.

19 ülkenin katıldığı operasyonun İtalyan deniz kuvvetlerinden mahrum olması nedeniyle daha sınırlı ve finansal açıdan daha güçsüz olduğu belirtiliyor. En son İngiltere, artık denizde mahsur kalan göçmenlerin kurtarılması operasyonlarına katılmayacağını açıklayarak uluslararası kamuoyunun ve insan hakları örgütlerinin tepkisini toplamıştı.

BİR YILDA 4 BİN GÖÇMEN ÖLDÜ

Birleşmiş Milletler Mülteci Bürosuna göre geçtiğimiz yıl 165 bin göçmen İtalya’ya, 40 bini ise Yunanistan’a sağ sağlim ulaştı. Bu rakam 2013 yılından 60 bin fazla. En az 4 bin kişi ise batan gemilerde öldü. (DIŞ HABERLER)

 

ÖNCEKİ HABER

2014: Karanlık yıllara işaret

SONRAKİ HABER

Arap Birliği politikalarının iflası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...