04 Ocak 2015 18:23

İttifak Cephesi’nde Savaş ve Propaganda

ANAMED’de açılan “1. Dünya Savaşı’nda İttifak Cephesi’nde Savaş ve Propaganda” sergisi bağlamında 10 Ocak Cumartesi günü ‘1. Dünya Savaşı: İdeoloji ve Propaganda’ temalı tarih bilimcilerin yer aldığı bir konferans gerçekleşecek.

Paylaş

ANAMED’de açılan “1. Dünya Savaşı’nda İttifak Cephesi’nde Savaş ve Propaganda” sergisi bağlamında 10 Ocak Cumartesi günü ‘1. Dünya Savaşı: İdeoloji ve Propaganda’ temalı tarih bilimcilerin yer aldığı bir konferans gerçekleşecek.

Edhem Eldem, Ayhan Aktar, Yiğit Akın, Benjamin Fortna, Erol Köroğlu, Sinan Kuneralp, Nazan Maksudyan, Sinan Niyazioğlu, Eugene Rogan’ın bildiri sunacağı üç oturumlu İngilizce ve Türkçe eşzamanlı çeviri ile genel katılıma açık olacak konferans, saat 9’da ANAMED’te başlayacak ve gün boyu sürecek.

Koç Üniversitesi Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi (ANAMED) şimdi de “1. Dünya Savaşı’nda İttifak Cephesinde Savaş ve Propaganda” isimli sergiyi 24 Aralık’ta sanat ve tarih meraklılarıyla buluşturdu.

Ömer M. Koç Koleksiyonu’ndan seçilen eserlerle arşiv malzemelerinin yer aldığı ve 2002 yılından itibaren Koç Holding Enerji Grubu ve Aygaz bünyesinde kültür ve sanat danışmanlığını, 2009 yılından itibaren de Vehbi Koç Vakfı’na bağlı olarak faaliyet gösteren Arter’de genel koordinatörlük görevini yürüten Bahattin Öztuncay’ın küratörlüğünü üstlendiği sergi 22 Mart 2015 tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

WİLHELM VİKTOR KRAUSZ’UN ALBÜMÜ DİJİTAL ORTAMDA

Almanya, Avusturya-Macaristan İmparatorluğu, Bulgaristan ve Osmanlı Devleti’nin oluşturduğu İttifak Devletleri’nin 1. Dünya Savaşı süresince gerçekleştirdiği sanatsal aktiviteler, karşılıklı ziyaretler, eğitim alanındaki işbirlikleri ve yürütülen diğer propaganda araçlarına yer veren sergi, günümüze dair de önemli ipuçları sunuyor. Sergide öne çıkan albümler arasında, Wilhelm Viktor Krausz’un 1915-1916 yıllarında içinde Mustafa Kemal Atatürk’ün de bilinen ilk portresinin yer aldığı resim çalışmalarından oluşan “Dünya Savaşında Türkiye’den Resimler ve Çizimler” isimli albüm bulunuyor. Sanat yoluyla savaş propagandası konusunda önemli bir örnek olarak kabul edilen albüm, ziyaretçilerin detaylı incelebilmesi için dijital ortama da aktarıldı.

Sergi, 10 Ocak Cumartesi günü gerçekleşecek ‘1. Dünya Savaşı: İdeoloji ve Propaganda’ temalı konferansla birlikte çok daha anlam kazanacak.
(KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Paul Greengrass, 1984’ü yönetecek

SONRAKİ HABER

60’lar ve 1970’lerin medya sanatından kesitler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...