04 Ocak 2015 17:58

İsrail, Filistin’in vergilerini ödemedi

İsrail, Filistin yönetiminin Uluslararası Ceza Mahkemesine başvurmasını gerekçe göstererek Filistin’e ödemesi gereken 127 milyon dolarlık Aralık ayı vergi gelirini dondurdu.

Paylaş

İsrail, Filistin yönetiminin Uluslararası Ceza Mahkemesine başvurmasını gerekçe göstererek Filistin’e ödemesi gereken 127 milyon dolarlık Aralık ayı vergi gelirini dondurdu.

“Kollektif ceza” olarak değerlendirilen karar tepki topladı. Filistin, Cuma günü üyeliğinin kabulü için resmi olarak Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne (UCM) başvurmuştu. Al Monitor’un haberine göre Filistin Başbakanı Rami Hamdallah, vergi ödemelerinin yapılmadığını duyurdu. Maliye Bakanı da gecikme nedeniyle kamu çalışanlarının maaşlarının ödenemediğini açıkladı.

Filistin’in başmüzakerecisi Saeb Erakat İsrail’in kararını “savaş suçu” olarak yorumladı. “Bu karar İsrail’in işlediği yeni bir savaş suçudur fakat biz geri adım atmayacağız” dedi. Erakat, kamu çalışanlarının maaşlarının yanı sıra okulların ve hastanelerin idaresi açısından da sorunlar yaşanacağına dikkat çekti. Devam etmesi halinde insanların ekmek ve süt bulamaz hale bile gelebileceği konusunda uyardı. Saeb Erakat, İsrail’e Filistin halkına yönelik “kolektif cezalandırma” anlamına gelen kararını iptal etme çağrısı yaptı. “İsrail ekonomik baskı aracılığıyla özgürlük ve bağımsızlık yaklaşımımızdan vazgeçeceğimizi sanıyor fakat yanılıyor. Bu Filistin halkının parasıdır ve İsrail’in bağışı değildir” dedi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

HDP'li Bozlak yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

SYRIZA lideri: AB ile yeni müzakere yapılacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...