19 Temmuz 2011 09:59

Gürsel Tekin: 11 milyon 500 bin CHP’li dava açar

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Meclis TV’nin yayınlarının haftada 3 gün belli saatlerle sınırlanmasına tepki gösterdi.TRT’nin, vatandaşların elektrik faturalarındaki TRT payıyla finanse edildiğine dikkat çeken Tekin, Meclis Başkanı Cemil Çiçek’i “yanlıştan dönmeye” çağırarak &ldquo

Gürsel Tekin: 11 milyon 500 bin CHP’li dava açar
Paylaş

TRT’nin, vatandaşların elektrik faturalarındaki TRT payıyla finanse edildiğine dikkat çeken Tekin, Meclis Başkanı Cemil Çiçek’i “yanlıştan dönmeye” çağırarak “Aksi takdirde şunu da söyleyeyim, eylemsel olarak 11 milyon 500 bin CHP’li dava açar, ‘Para ödemem kardeşim’ der” diye konuştu.

Tekin, CHP’yi takip eden muhabirlerle Pelit Pastanesinde kahvaltılı basın toplantısında bir araya geldi. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın Meclis TV yayınlarının kısıtlanmasıyla ilgili olarak yaptığı “Meclis yayınları da TRT ile yapılan protokolün aksine canlı olarak verilmeye başlandı. Bu TRT açısından çok büyük bir külfettir” açıklamasını değerlendiren Tekin, “TRT’nin, Türkiye’nin sırtında bir külfet olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz, katrilyonların nasıl heba edildiğini, nasıl harcandığını Sayın Arınç bakarsa görecek” dedi.

Vatandaşla siyasetçi arasında iletişim imkanının sadece Meclis TV’nin TRT 3 üzerinden yayınlarıyla sağlandığını belirten Tekin, “Onu da sansürlemek, Türkiye’ye, vatandaşa ve siyasetçiye yapılabilecek en büyük sansürdür. İnanıyorum ki Sayın Meclis Başkanı bunu fark edecektir, bundan mutlaka dönülmesi gerekiyor. Siyasi partilerin bu saatten sonra grup toplantısı yapmasının bir anlamı kalmayacak. Nereden kendimizi ifade edeceğiz? Siz bütün gazetelere, medyaya yeterince sansür uygulamışsınız. TRT, hepimizin, 74 milyon vatandaşın elektrik parasıyla her ay ödemiş olduğumuz paralarla yaşamını sürdüren bir yayın kuruluşudur. Onun için 74 milyon insanın bilgi edinme, haberi dinleme gibi hakları vardır. Bunu kısıtlamak mümkün değildir” dedi.

Meclis TV’nin yayınının kısıtlanmasından vazgeçileceğini umduğunu belirten Tekin, “Aksi takdirde ben bireysel olarak söylüyorum, bugün MYK’da da gündeme getireceğiz. Bu yasakçı anlayışın, sansürün kaldırılması için elimizden gelen her türlü eylemi yapacağız” dedi. Tekin, bu konuda CHP grup başkan vekillerinin TBMM Başkanı Çiçek ile görüşebileceğini söyledi.

Başbakan Yardımcısı Arınç’ın “Meclis çalışmalarını özel televizyonlar yayınlasın, bunun için bir kanal ayrılmasın” sözlerini de değerlendiren Tekin, şöyle konuştu:
“Benim parasını ödediğim televizyon benim yayınımı yapmayacak da sizin baskı kurmuş olduğunuz özel televizyonlar nasıl uygulayacak? Özel televizyonların, gazetelerin hangi baskı altında haber yaptığını biz bilmiyor muyuz? Bize akıl vermeyi bıraksınlar. Burası, bizim ödemiş olduğumuz paralarla yayın yapan bir devlet televizyonudur. Bu televizyonda siyasi parti liderleri kendi düşüncelerini her hafta salı günü toplumla paylaşma gibi bir görevi vardır, bunu hiç kimse kısıtlayamaz.”

‘CİDDİ BİR SANSÜR’

Tekin, tüm vatandaşların TRT’de hak sahibi olduklarını vurgulayarak “Aksi takdirde şunu da söyleyeyim, eylemsel olarak 11 milyon 500 bin CHP’li dava açar, ‘Para ödemem kardeşim’ der. Bunların hepsini yapabiliriz. Meclis TV’yi kapatmak ciddi bir sansür olur. Bu konuda biz CHP olarak Sayın Meclis Başkanını uyarıyoruz. İnanıyoruz ki yanlışlarından dönecekler. Aksi takdirde hukuksal olarak da mücadele ederiz. 11 milyon 500 bin seçmenin, CHP’nin dışında seçmenler de var, bunların kendilerinin ödemiş olduğu paralarla sen sansür uygulayamazsın. Aksi takdirde dava açarız, parasını ödemeyiz” diye konuştu. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Kara Kuvvetleri Komutanlığından ‘Komutan nereye gidiyor ya?’ tepkisi

SONRAKİ HABER

Baskılara rağmen 18 yıldır ayakta

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...